ДБР затримало працівника внутрішньої безпеки Нацполіції за хабар $3 тис.

http://leopolis.news/post/11674/dbr-zatrymalo-pracivnyka-vnutrishno-bezpeky-nacpolici-za-habar-3-tys

22/11/2019

Про це інформує прес-служба ДБР.

За попередньою інформацією, правоохоронець вимагав та одержав від громадянина, який працює фрілансером у сфері IT, неправомірну вигоду в сумі 3 000 доларів США. За гроші правоохоронець обіцяв не повідомляти підрозділи поліції по боротьбі з кіберзлочинністю про нібито протиправну діяльність потерпілого, яка полягала у поширенні вірусних програм.

Відбулося затримання оперуповноваженого у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання відносно нього запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Волинської області. Оперативний супровід – Управління Служби безпеки України у Волинській області.

Злочин кваліфікували як одержання службовою особою для себе неправомірної вигоди за вчинення або не вчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Санкція статті: у разі доведення вини, поліцейському загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Leopolis.news