logo
20/04
19/04
2 ...

Фермери Самбірщини звернулися з посланням до Зеленського

22-11-2019 15:27598

Фермери Самбірщини звернулися з посланням до Зеленського
Фото: соцмережі

Голова фермерів Самбірського району Іван Кільган від імені колег-аграріїв написав послання президентові України Володимиру Зеленському з приводу форсованого прийняття Верховною Радою закону про ринок землі.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.  

У документі досвідчений фермер виклав свої думки та міркування, чим стверджує і переконує главу держави, що ринок землі в Україні наразі передчасний. Його впровадження негативно відіб’ється на становищі тих, хто сьогодні утверджується як господар та попри все сплатою податків сприяє розвитку в селах шкіл, дитячих садків, культури, медицини, ремонту доріг.

Ринок землі дозволить ненаситним олігархам, у тому числі зарубіжним агрофірмам, не лише прибрати до рук головне народне багатство, але й багатство держави, яким є земля. За таких умов вони найменше будуть зацікавленні у розвитку інфраструктури сіл району. Викликає занепокоєння те, що справжні господарі в рідній Україні почуватимуться безправними наймитами.

Фермер Іван Кільган радив президенту добре вивчити досвід сусідніх держав, хоч чуже не завжди є кращим, відповідає менталітету та хліборобським традиціям українців. У посланні зазначив, що через безгрошів’я для участі в аукціонах землі фермери змушені продавати техніку, склади. І то не гарант, що виграють. Банківські кредити дорогі.

Послання голови фермерів Самбірщини вийшло доволі об’ємним. Дехто схильний вважати, що його Зеленський ніколи не прочитає. Однак, переконаний Іван Кільган, прочитають ті, що серйозно впливають на розробку та прийняття законів стосовно земельних правовідносин.

«У питанні ринку землі, – резюмував Іван Кільган, – наразі багато темних плям. А тому слід негайно призупинити спішне прийняття будь-які законодавчі ініціативи з цього питання». 

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news