logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Спецкомісія Міноборони провела повторну перевірку бронежилетів «Корсар»

24-11-2019 19:27693

Спецкомісія Міноборони провела повторну перевірку бронежилетів «Корсар»

Створена Міністерством оборони для перевірки якості бронежилетів “Корсар” спецкомісія провела додаткове їх дослідження у лабораторії Центрального науково-дослідного інституту ЗСУ, результати якого засвідчили необхідність допрацювання технічних умов щодо цих засобів захисту.

Про це повідомив у «Facebook» член комісії Роман Костенко.

«Міністерством оборони України для встановлення об’єктивних даних у справі закупівлі бронежилетів «Корсар» було створено спеціальну комісію з перевірки їх якості, до якої я також увійшов. В лабораторії провідної наукової установи Міноборони - Центрального науково-дослідного інституту Збройних сил України було проведено дослідження вибірки бронежилетів», – написав він.

За слвоами Костенка, згідно з договором між Міністерством оборони і ТОВ «НВП «ТЕМП-3000», перевірка та приймання товару здійснюється згідно з технічними умовами, якими визначено, що вироби мають берігати захисні властивості за умов експлуатації в діапазоні температур від мінус 40°С до 60°С та у разі атмосферних опадів.

«Комісією проведено дослідження за вказаних умов: в нормальних умовах, при мінус 40°С та при 40°С тепла, а також за умов «дощування». В усіх випадках зразки зберегли захисні властивості та не відбулось пробиття захисного шару», - поінформував Костенко.

Водночас, за його словами, комісія вирішила провести додаткове дослідження за умов, не передбачених технічними умовами, а саме – після годинного замочування бронежилетів. Зокрема, було здійснено випробування бронежилетів як з бронепластинами (кулями 5.45 мм і 7.62 мм), так і без них (з м’яким кевларовим пакетом кулею 9 мм ПМ).

 «У першому випадку бронежилети зберегли рівень стійкості 4, однак виявилося, що після замочування кевларовий пакет бронежилета «Корсар» втрачає захисні властивості. Це свідчить про те, що діючі технічні умови щодо вказаних бронежилетів недосконалі і потребують доопрацювання», - наголосив член комісії.

 

Як твердить Костенко, випробування показали, що «усі вимоги, які могли перевірити працівники Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних сил України, відповідають технічним умовам, закладеним у договорі». 

Leopolis.news