logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Польські митники затримали двох українців з краденими велосипедами

25-11-2019 18:18531

Польські митники затримали двох українців з краденими велосипедами
Фото: ілюстративне

Польська прикордонна служба затримала двох громадян України, котрі намагалися перевезти через кордон украдені велосипеди.

 

 

За словами речниці Бєщадського відділу прикордонної служби Ельжбєти Пікор, чоловіків було затримано минулими вихідними на кордонному переході Корчова-Краківець, інформує «Польське радіо».

«Громадянин України перевозив у багажнику свого автомобіля велосипед «Hercules», вартість якого становить 1 тисячу злотих, тобто майже 230 євро. Виявилося, що вже тиждень цей велосипед є у німецькій базі даних – із позначкою, що його вкрадено», - пояснює Пікор.

Речниця Бєщадського відділу прикордонної служби додає, що чоловік переконував – велосипед він купив на базарі.

Друга спроба вивезення в Україну украденого велосипеда теж мала місце на кордоні Корочова-Краківець. Громадянин України, 45-річний чоловік намагався вивезти велосипед «Cube» вартістю понад 1 тисячу злотих.

«Украдені велосипеди, так само, як автомобілі, вносяться в базу даних, до якої мають доступ поліція та прикордонна служба», - нагадує Ельжбєта Пікор.

Від початку 2019 року польські прикордонники затримали на польсько-українському кордоні 22 велосипеди загальною вартістю понад 51 тисяча злотих (майже 12000 євро).

Leopolis.news