logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

ДБР підготувало проєкт повідомлення про підозру Федині через погрози Зеленському

26-11-2019 11:42544

ДБР підготувало проєкт повідомлення про підозру Федині через погрози Зеленському
Фото: texty.org.ua

Державне бюро розслідувань скерувало до Генеральної прокуратури проєкт повідомлення про підозру народній депутатці України через висловлювання погроз на адресу президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомила пресслужба ДБР.

«Слідчі центрального апарату Державного бюро розслідувань у тісній співпраці та за оперативного супроводу Служби безпеки України скерували до Генеральної прокуратури України проєкт повідомлення про підозру у погрозі вбивством щодо президента України чинній народній депутатці України та громадянці», – йдеться в повідомленні.

Крім того, до прокуратури скерували проєкт подання до Верховної Ради України про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності згаданої народної депутатки України.

Як зазначають у ДБР, 26 жовтня народна депутатка України та громадянка, перебуваючи у Львові, здійснили онлайн-трансляцію на відеохостингу «YouTube» та в соціальній мережі «Facebook», під час якої висловлювали погрози вбивством, адресовані президенту України Володимиру Зеленському, пов’язані з його державною діяльністю.

Справу кваліфікують за ч. 1 ст. 346 Кримінального кодексу України – погроза вбивством щодо президента України.

Нагадаємо, народний депутат Олександр Качура (фракція «Слуга народу») подав до правоохоронних органів заяву на депутата з фракції «Європейська солідарність» Софію Федину через її висловлювання на адресу президента України Володимира Зеленського.

Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження щодо висловлювань народної депутатки Софії Федини на адресу Зеленського. Пізніше стало відомо, що Служба безпеки України теж розслідує цю справу.

Leopolis.news