logo
28/03
27/03
2 ...

Борг за лікарняні перевищив 1 млрд – Денісова

27-11-2019 14:58327

Борг за лікарняні перевищив 1 млрд – Денісова

В Україні заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників становить понад 1 млрд грн.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у «Facebook».

«Мені стало відомо, що заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників складає вже понад 1 млрд. грн. Виплати не здійснюються у зв'язку з тим, що аплановані на поточний рік стабілізаційні кошти Фонду закінчились», – написала вона.

Денісова закликала голову правління Фонду соціального страхування Володимира Саєнка та Міністра соціальної політики України Юлію Соколовську негайно внести зміни до бюджету Фонду.

 

«З метою поновлення порушених прав громадян на своєчасне і в повному обсязі отримання матеріального забезпечення необхідно терміново провести засідання правління Фонду, на якому розглянути і схвалити проект внесення змін до бюджету Фонду. Схвалений проект подати до Міністерства соціальної політики України для внесення на затвердження Кабінетом Міністрів України», – зазначила омбудсмен.

Денісова також звернулась до прем'єр-міністра України Олексія Гончарука з проханням невідкладно вжити заходів щодо стабілізації фінансового стану Фонду соціального страхування України.

Як повідомляли, 20 листопада 2019 року Фонд соціального страхування України заявив, що призупинив перерахування коштів на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам. Зазначалось, що лікарняні та декретні виплати буде відновлено, коли уряд затвердить зміни до бюджету Фонду на 2019 рік.

Натомість у Міністерстві соціальної політики заявили, що інформація про призупинення фінансування виплат Фондом соціального страхування не відповідає дійсності. У відомстві гарантували поновлення виплат.

Leopolis.news