Корейці представили на Львівщині концепцію неперервної освіти

http://leopolis.news/post/11964/koreyci-predstavyly-na-lvivshchyni-koncepciyu-neperervno-osvity

27/11/2019

Про це інформує прес-служба ОДА.

«Сьогодні я радо ознайомлюся із вашою презентацією. Ми хочемо визначити ті сфери, у яких ми зможемо плідно співпрацювати. У місті Львові та на Львівщині зосереджено найбільше архітектурних пам’яток і культурної спадщини, інтелектуального потенціалу та виробничих можливостей. Ми – серед лідерів за кількістю студентів в Україні. В області високо розвинена сфера ІТ-індустрії і присутня достатня кількість іноземних інвесторів. Ми щиро сподіваємося на подальший розвиток партнерських стосунків між нашими народами у різних сферах», - наголосив очільник Львівщини.

Відтак, у межах зустрічі сьогодні, 27 листопада, гості ознайомили присутніх із концепцією постійної освіти. Відтак, вони наголосили на тому, що концепція неперервної освіти закріплена у законодавчому полі, зокрема, і у Конституції Республіки Корея.

Мер району Сеодемун міста Сеул Сеок Джин Мун зазначив, що Корея займає перше місце за статистикою ЮНЕСКО щодо безперервної освіти. Окрім того він додав, що кожен із громадян держави зацікавлений у тому, щоб отримати хорошу та якісну освіту. І як результат – Південна Корея займає 12 місце в рейтингу економік світу.

«Саме у сфері освіти у нас є багато спільного і ми зможемо побудувати міцний фундамент для співпраці», - сказав Сеок Джин Мун.

«Я переконаний, що є прямий зв'язок між якістю освіти і розвитком економіки. Можливість продовжувати навчатися – це можливість розвиватися людині далі. Досвід продовження освіти є цікавим, зокрема у вимірах сучасних світових змін. Безперервна освіта є відкриває нові можливості для людей старших людей», - додав Маркіян Мальський.

Проект постійної освіти поділений на два типи: безкоштовний та платний. Загальні курси – викладаються безкоштовно, для підвищення кваліфікації – на платній основі. Освіта, яка сприяє розвитку міста також безоплатна. Більшість обирає ті курси, що пов’язані із їхніми хобі.

За підсумками зустрічі сторони домовилися про прес-тури Львівщиною та містами-учасниками делегації для представників ЗМІ, а також для туроператорів та освітян.

Глобальна мережа ЮНЕСКО міст, що навчаються, створена Інститутом ЮНЕСКО з освіти впродовж життя відповідно до Пекінської декларації (2013).

Мета Мережі — сприяти спільнотам міста в розширенні індивідуальних прав і можливостей особистості в навчанні впродовж життя і, як наслідок, соціальній згуртованості та економічному зростанню міст, регіонів і країн. Мережа допомагає розвиткові діалогу між містами в питаннях політики, їх взаємному навчанню, сприяє встановленню зв’язків і партнерських відносин, забезпечує розвиток потенціалу, розробку засобів заохочення й визнання прогресу в створенні міста, що навчається.

Leopolis.news