Сертифікацію успішно пройшли 82% українських вчителів

http://leopolis.news/post/12035/sertyfikaciyu-uspishno-proyshly-82-ukranskyh-vchyteliv

29/11/2019

За словами голови Державної служби якості освіти Руслана Гурака, успішно пройшли випробування 82% вчителів-учасників пілотної сертифікації, повідомляє Оsvita.ua.

«705 учасників сертифікації з 857 пройшли сертифікацію успішно. Це високий показник, який свідчить, що українські вчителі «йдуть в ногу з часом» і готові сприймати зміни, змінюватися самі, вдосконалюватися та розвиватися. Приємно відзначити, що учасники сертифікації, попри певний острах щодо нової процедури, змогли гідно показати свої практичні уміння у використанні сучасних підходів та технологій навчання», – зазначив голова Державної служби якості освіти.

Він також повідомив, що зовнішнє оцінювання професійних компетентностей педагогічних працівників — це ноу-хау вітчизняної освіти, що впроваджено для стимулювання вчителів до саморозвитку та професійного зростання. І завданням Державної служби якості освіти є підтримка вчителів у цьому.

Не пізніше 6 грудня у кабінетах учасників буде розміщено інформацію про успішне проходження сертифікації та відповідний сертифікат, який є дійсним упродовж трьох років.

Учителі, які успішно пройшли сертифікацію, отримуватимуть доплату в розмірі 20% посадового окладу.

Leopolis.news