logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Зеленський підписав закон про запровадження військових звань за стандартами НАТО

29-11-2019 13:01831

Зеленський підписав закон про запровадження військових звань за стандартами НАТО
Фото: dt.ua

Президент Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо виконання військового обов'язку та проходження військової служби)». Документ передбачає запровадження нових військових звань у Збройних силах України.

Як повідомляє Укрінформ,  про це зазначено в картці законопроєкту на сайті Верховної Ради.

Так, у таблиці щодо дати і стану проходження документа вказано, що 29 листопада закон було повернуто з підписом від глави держави. Верховна Рада ухвалила цей документ 17 жовтня.

Цей закон вводить звання НАТО для сержантського, старшинського складу, для солдатів, а також унормовує їхній розвиток відповідно до стандартів Альянсу та тих викликів, які стоять перед Україною.

Закон спрямовано на вдосконалення законодавства України з питань виконання військового обов'язку, запровадження нових військових звань сержантського і старшинського складу ЗСУ, що відповідають стандартам НАТО, підвищення ролі сержантського і старшинського складу в навчанні і вихованні підлеглого особового складу та виконання ними завдань за призначенням, створення додаткових мотиваційних чинників щодо проходження громадянами України військової служби за контрактом, що сприятиме переходу ЗСУ на професійну основу.

Leopolis.news