logo
23/04
22/04
2 ...

Дубілет обіцяє позбавити українців паперових квитанцій про оплату послуг

29-11-2019 13:23231

Дубілет обіцяє позбавити українців паперових квитанцій про оплату послуг
Фото: censor.net.ua

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет сподівається, що уряд протягом трьох місяців запустить сервіс, завдяки якому можна буде сплачувати та перевіряти квитанції про сплату за ті чи інші послуги.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Ми плануємо запустити сервіс, який дозволить позбавитись такого явища, коли чиновники вимагають від громадян квитанцію про оплату (часто ще й з мокрою печаткою). Ми створимо веб-сторінку (наприклад, check.gov.ua), до якої через просте і надійне API зможуть підключитись будь-які українські банки. Користувач заходить на сторінку, вводить номер квитанції — і бачить її на екрані. Якщо потрібно, можна скачати її з накладеним ЕЦП. Таким чином, ви зможете зробити платіж з Приват24, monobank або іншого банку, отримати номер квитанції і відразу показати його чиновнику», – пояснює урядовець.

За його словами, уряд ухвалить постанову, якою зобов'яже всі держоргани переглянути свої процедури та не вимагати паперові квитанції.

«З огляду на те, що сам сервіс відносно простий, а регулювання відбувається на рівні Кабміну, а не Парламенту, я розраховую, що ми його запустимо протягом 1-3 місяців», – зазначив Дмитро Дубілет.

Leopolis.news