logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Франковий виш бере участь у проекті щодо покращення енергоефективності закладів вищої освіти України

29-11-2019 16:23470

Франковий виш бере участь у проекті щодо покращення енергоефективності закладів вищої освіти України

У Львівського національному університеті ім. І. Франка відбулася стартова зустріч учасників спільного проекту Європейського інвестиційного банку та Північної екологічної фінансової корпорації (NEFCO) «Вища освіта України», спрямованого на покращення енергоефективності ЗВО України.

Участь у зустрічі взяли представники Північної екологічної фінансової корпорації та тих закладів вищої освіти, які є учасниками проекту із енергозбереження: Львівського національного університету імені Івана Франка, Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника та Ужгородського національного університету.

На зустрічі йшлося про шляхи впровадження заходів з енергоефективності та конкретні етапи реалізації проекту. Також представники NEFCO та українських університетів деталізували програми співпраці та ділилися власними досвідом у сфері підвищення функціональності та комфорту своїх будівель та зменшення грошових витрат на утримання приміщень.

Зокрема, проектом «Вища освіта України» передбачається зовнішнє утеплення будівель Львівського університету, а саме – п’яти гуртожитків та спорткомплексу, де відбудеться часткова заміна вікон та дверей, утеплення цоколю, горища, модернізація системи опалення та встановлення ІТП, модернізація освітлення, реконструкція систем водопостачання, водовідведення та вентиляції. Також будуть оновлені приміщення загального користування із заміною сантехнічного та кухонного обладнання. Так, згідно з підрахунками, після впровадження заходів з енергоефективності споживання теплової енергії зменшиться на 52,7%.

Окрім економії коштів, участь в цьому проекті дає можливість Університету здобути досвід в реалізації сучасних енергоефективних технологій та співфінансуванні міжнародних програм.

Сума, яку отримає Львівський університету в рамках проекту, еквівалентна 3 мільйонам євро.

Leopolis.news