До Львова прибули мощі св. Вінкентія де Поля

http://leopolis.news/post/12117/do-lvova-prybuly-moshchi-sv-vinkentiya-de-polya

30/11/2019

Про це пише РІСУ.

Протоігумен ЧНІ, йому співслужили  о. Петро Баран ЧНІ  та о. Станіслав Ірісік СМ РКЦ. Проповідь виголосив о. Станіслав, настоятель спільноти отців місіонерів  у Перечині, Закарпатська обл. У ній отець звернув увагу на декілька  подій з життя святого Вінкентія, які стали знаковими  і змінили життя святого.  Одним з таких моментів став 1617 рік, коли священник Вікентій зрозумів, що потрібно  організовано  діяти у провадженні діл милосердя. Цей рік став початком заснування спільноти жінок милосердя, яка в сучасному світі знана як Міжнародна Асоціація Милосердя (АIC). Пізніше були засновані Конгрегація Місій (отці місіонери св. Вінкентія) і Дочки Милосердя. Папа Бенедикт XIII проголосив Вінкентія  блаженним 13 серпня 1729 року, а Папа Климент XII канонізував його 16 червня 1737 року. На думку сучасної католицької молоді св. Вінкентій є першим з 10-ти найвідоміших святих у світі. Цей французький священник, який присвятив своє життя служінню вбогим, хворим і найбільш опущеним, став символом милосердя для віруючих християн на всіх континентах. Його іменем названо найбільше лікарень, центрів опіки і догляду.

Сьогодні в Україні діють десять гілок Вінкентійської Родини. П’ять з них є монаші Згромадження і п’ять мирянські організації. Згромадження Сестер Милосердя св. Вінкентія УГКЦ є єдиним Згромадженням східного обряду, яке  має  харизму святого Вінкентія в Україні. Сестри за прикладом святого Вінкентія опікуються дітьми-сиротами, хворими, людьми похилого віку і найбільш потребуючими. На сьогоднішній день сестри виконують свою місію в чотирьох областях України.

Ці реліквії перебуватимуть в храмі св. Йосифа Обручника до кінця місяця грудня, тож уіх охочих запрошують відвідати їх і  випросити в святого Вінкентія ласки для себе, своїх родин, друзів і всіх знайомих і не знайомих людей. Вікентій своїм прикладом вчить нас бути милосердними одні до одних, не зважаючи на особу, адже Бог є милосердним до всіх.

Храм буде відкритий у будні дні з 5.30 -10.00 і 17.00 – 20.00. Субота і неділя цілоденно з 6.45 – 20.00.

Leopolis.news