logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

«Дударик» готує для львів’ян новий різдвяно-новорічний мюзикл

02-12-2019 15:40758

«Дударик» готує для львів’ян новий різдвяно-новорічний мюзикл
Фото: tvoemisto.tv

Цьогоріч улюблене «Миколаївське» дійство, яке вже 5 років поспіль збирає повні зали маленьких глядачів, мюзикл «Пригода Святого Миколая» відбудеться у Львові востаннє, бо наступного року поїде по інших містах України.

 

 

Про це Leopolis.news розповів керівник хорової капели «Дударик» Дмитро Кацал.

Він зазначив, що вже з першого концерту стало зрозуміло – мюзикл вдався.

«Реакція публіки, а особливо найменшої, була приголомшлива. Діти із повною віддачею вболівають за Миколая, беруть участь в сніжкових баталіях разом із артистами, батьки щасливі із непідробною радістю вслухаються у знайомі мелодії, і ще довго не покидають залу по закінченню вистав. За ці 5 років у Львові і області було зіграно більше 30 вистав із незмінним успіхом і аншлагами, тобто більше 15 тисяч глядачів змогли відвідати його. Це свідчення прийняття і величезної симпатії», – зазначив Дмитро Кацал.

Він додав, що ідея мюзиклу прийшла з легендарного «Hallelujah» Леонарда Коена, де керівник «Дударика» на приспіві замість «Алилуя» намугикував «Миколає».

«Цей твір побудував в моїй уяві фінал вистави, в ньому «злі сили» просять прощення в Святого Миколая за свої збитки і той їх прощає. Далі треба було підібрати музичні теми для головних героїв, це було не просто тому я звернувся по допомогу до власних дітей, ті безпомилково реагують на характер і правдивість музичного образу, і врешті, було обрано «Highway to hell» AC/DC для чортика і «We are the champions» The Queen для ангелика. Згодом дописав вірші для другорядних персонажів, так з’явився Scorpions, Adele, Chuck Berry, The Beatles, Eric Clapton... Насправді це моя улюблена музика, улюблені виконавці, твори яких я знаю на пам’ять, отже писати вірші для казкових героїв було справжньою насолодою», – сказав Дмитро Кацал.

Також він розповів, що в мюзиклі задіяно близько 60-80 дітей капелян, це супер досвід і сценічна практика для новачків. Батьки допомагають, гримують, а в роботі спілкуються і здружуються.

Наступного року, за словами керівника капели, мюзикл повезуть Україною, натомість на львів’ян очікує прем’єра нового різдвяно-новорічного мюзиклу, що триватиме від свята Миколая до Йордану. В ньому глядач зустрінеться із улюбленими казковими героями, персонажами з мультиків і кіно, що спільно рятуватимуть «Різдвяне диво».

Leopolis.news