logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

У «ДНР» планують надати російській мові статус єдиної «державної»

02-12-2019 19:02502

У «ДНР» планують надати російській мові статус єдиної «державної»

Так званий «глава» самопроголошеної «ДНР» Денис Пушилін запропонував позбавити українську мову статусу державної і зробити російську єдиною «офіційною мовою» на контрольованій бойовиками території.

 

Про це повідомляє «Українська правда» із посиланням на російські ЗМІ.  

«Глава ДНР Денис Пушилін Денис Володимирович пропонує внести зміни до статті 10 Конституції Донецької народної республіки, визначивши статус російської мови як єдиної державної в республіці. Дана необхідність обумовлена ​​інтенсивним інтеграційним процесом ДНР з Російською Федерацією», – сказано у повідомленні.

Також повідомляється, що Пушилін вніс на розгляд так званого «парламенту» бойовиків законопроект, який передбачає збереження норми про обов'язкове вивчення російської мови як державної.

При цьому українська, як і мови інших народів регіону, буде викладатися з урахуванням побажань батьків і можливостей освітньої організації.

«Виняток української мови з числа державних не применшує його значущості і не порушує прав громадян ДНР, зокрема, на використання української мови як мови приватного спілкування», – кажуть у так званому «парламенті». 

Leopolis.news