Німецько-Лютеранська Церква України офіційно отримала нового керівника

http://leopolis.news/post/12278/nimecko-lyuteranska-cerkva-ukrany-oficiyno-otrymala-novogo-kerivnyka

03/12/2019

Згідно з віровченням лютеран, посада єпископа є не вищим ступенем священства, а особливим покликанням. Тому лютерани урочисто відзначають власне інсталяцію нового очільника, повідомляє РІСУ.

Урочисте богослужіння, благословення нового єпископа та святкування відбулося у церкві Святої Катерини лютеранської громади Києва.

Павло Шварц отримав благословення, права і служіння єпископа від Голови Єпископської Ради Союзу ЄЛЦ єпископом ЄЛЦ Сибіру, Уралу та Далекого Сходу Олександра Шайермана. Йому асистували: єпископ Євангелічно-Аугсбурзької Церкви в Республіці Польща Єжи Самєц, єпископ ЄЛЦ Грузії Маркус Шох, єпископ ЄЛЦ Угорщини Петер Кондор, Єпископ ЄЛЦ Киргизстану Альфред Айххольц, Єпископ Євангелічної Церкви Аугсбурзького віровизнання в Словаччині Ян Хробонь.

У своїй промові єпископ Павло Шварц, беручи до уваги проблемні ситуації, що мали місце в НЄЛЦУ останніми роками, наголосив, що Церква – це не організація єпископа, а спільнота, члени якої всі разом є Тілом Христовим.

«Це хибне уявлення, що горстка священиків урятує Церкву, — звернувся єпископ до присутніх на урочистостях парафіян церкви Св.Катерини та численних гостей. — Командна праця – це нова ідея як для нашої Церкви, так і для всього суспільства. І саме вона потрібна нам зараз. Жоден з єпископів не є Христом, досконалою людиною, яка завжди має гарний настрій, завжди підтримає і допоможе. Єпископ завжди залишатиметься людиною, звичайним грішником, що так само як усі віряни, потребує Божої благодаті, а може й більше, адже його спокуси владою і грошима є більші. Єпископ сам є вівцею, а іноді й бараном, який веде свою отару не туди. Він потребує підтримки священства і мирян».

Павло Шварц також нагадав, що в центрі життя як єпископа, так і всіх вірян має бути Христос. «Служіння потребуючим, громадська діяльність, концерти – це все є другорядним, а головним є Бог», — підкреслив єпископ.

Зазначимо, що 9 жовтня на Соборі Церкви в Одесі єпископським візитатором Німецької Євангелічно-Лютеранської Церкви України на один рік обрали 36-річного пастора Німецької євангелічно-лютеранської громади Павла Шварца. Це сталося після того, як представники більшості громад виголосили недовіру попередньому єпископу НЄЛЦУ Серге Машевські та завершили його повноваження. 30 листопада в церкві Св.Катерини у столиці України Павло Шварц став повноправним єпископом НЄЛЦУ.

Leopolis.news