logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Руку ховав під газету: у Раді впіймали десятого «кнопкодава» (ФОТО, ВІДЕО)

05-12-2019 11:28509

Руку ховав під газету: у Раді впіймали десятого «кнопкодава» (ФОТО, ВІДЕО)
Фото: ЧЕСНО

Позафракційний нардеп-мажоритарник із Закарпатської області Роберт Горват, котрого Рух ЧЕСНО вже викривав на порушенні процедури особистого голосування у Верховній Раді 8-го скликання, продовжив кнопкодавити й у новому парламенті.

Про це повідомляє Рух ЧЕСНО.

До кнопкодавства депутат вдався на пленарному засіданні 4 грудня. Під час розгляду в другому читанні проекту закону про надання статусу та соціальних гарантій добровольцям, які брали участь в АТО на Донбасі (№2045-1), Горват натиснув на дві кнопки «утримався» – за себе та за свого сусіда, голосуючи щодо поправки №20 нардепа від «Слуги народу» Анатолія Остапенка. Свою праву руку, котру простягнув до чужого пульта, народний обранець прикрив газетою.

Судячи зі схеми розсадки депутатів, Горват кнопкодавив за іншого закарпатського позафракційного мажоритарника –  Валерія Лунченка.

Згідно з результатами голосування щодо поправки №20, і Горват, і Лунченко утрималися.

Горват – десятий нардеп, котрого впіймали на кнопкодавстві у Верховній Раді 9-го скликання. У попередньому парламенті Рух ЧЕСНО зафіксував чотири факти порушення цим депутатом процедури особистого голосування.

Раніше повідомлялось, що під час засідання Верховної Ради 3 грудня нардеп із «Опозиційної платформи – За життя» Володимир Кальцев 9 разів порушив процедуру особистого голосування. Це наразі є рекордом кнопкодавства у Раді дев’ятого скликання.

Leopolis.news