logo
28/03
2 ...

У Брюховичах встановлять пам’ятник Івасюку за понад півмільйона гривень

05-12-2019 11:502302

У Брюховичах встановлять пам’ятник Івасюку за понад півмільйона гривень

2 грудня Брюховицька селищна рада підписала договір з приватним підприємцем Орестом Каничем на виготовлення пам’ятника українському композитору і поету Володимиру Івасюку вартістю 545 тис. грн.

 Про це інформують «Наші гроші. Львів», посилаючись на дані сайту закупівель Prozorro.

 

Бронзовий пам’ятник мають виготовити до 31 грудня цього року. З угоди випливає, що над проектом почали працювати із середини листопада. Договором передбачено, що із загальної суми у 545 тис. грн гонорар скульптора становитиме 195 тис. грн. На сировину та матеріали витратять майже 99 тис. грн, на загально-виробничі витрати – 54 тис. грн, а також прибуток – 45 тис. грн.

Одна з головних статей витрат – це зарплати та ЄСВ, на що спрямують ще понад 120 тис. грн бюджету. Як випливає з розрахунку, до роботи буде залучено шістьох. Для виготовлення пам’ятника закуплять 480 кг бронзи.

Як нагадують «НГ. Львів», у травні 2013 року в Брюховичах на площі перед Народним домом «Просвіта» посвятили камінь на місці, де буде встановлено пам’ятник Володимиру Івасюку. Організаторами заходу зі встановлення каменя були ГО «Фундація «Перспектива» та ГО «Разом до змін». Теперішній Брюховицький селищний голова Володимир Доманський відомий як голова «Разом до змін» та голова однойменної депутатської групи.

Leopolis.news