logo
16/04
2 ...

У РФ розслідують розкрадання офіцерами на Донбасі військової техніки – розвідка

05-12-2019 14:351019

У РФ розслідують розкрадання офіцерами на Донбасі військової техніки – розвідка

Російське командування бойовиків розслідує факти зловживання вищим офіцерським складом службовим становищем, їх причетності до розкрадання зброї, військової техніки та матеріально-технічних засобів.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони полковник Дмитро Гуцуляк із посиланням на дані Головного управління розвідки Міноборони, передає УНН.

Зокрема, за даними розвідки, наприкінці листопада цього року російське командування, під приводом позачергової ротації, відкликало з відрядження ряд офіцерів ЗС РФ, які виконували обов’язки посадових осіб в органах управління (штабах) з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

Однак, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, справжньою причиною відправлення зазначених осіб до РФ є проведення розслідувань за фактами зловживання вищим офіцерським складом службовим становищем, їх причетності до розкрадання зброї, військової техніки та матеріально-технічних засобів.

«Протягом минулого місяця російськими контрольно-ревізійними комісіями під час перевірки з’єднань і частин 1 та 2 АК виявлені факти нестачі боєприпасів та сотень одиниць стрілецької зброї, необґрунтованого списання пально-мастильних матеріалів та матеріальних засобів», – зазначив Гуцуляк.

Leopolis.news