logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

Фракція БПП «Солідарність» у ЛМР прозвітувала про свою роботу

06-12-2019 09:20982

Фракція БПП «Солідарність» у ЛМР прозвітувала про свою роботу
Фото: БПП

4 грудня, фракція БПП «Солідарність» у Львівській міській раді прозвітувала про свою роботу за 2019 рік. 

Фракція складається з десяти осіб: Адамик Петро Михайлович (голова фракції), Пак Уляна Ігорівна (заступниця голови фракції), Грицевич Роман Євгенович,  Доскіч Остап Юрійович,  Івах Сергій Ярославович, Ропяк Володимир Юліянович, Моравецький Юрій Васильович, Козловський Григорій Петрович, Свіщов Віталій Олександрович, Рудницький Іван Іванович.

За результатами щорічного моніторингу  діяльності депутатів Львівської міської ради, який здійснювався в межах кампанії «Атестація депутатів місцевих рад» від громадянської мережі «ОПОРА» - фракція БПП «Солідарність» отримала позитивні оцінки своєї роботи – 4-5 балів із п’яти можливих.

Фракція БПП «Солідарність» одна із найбільш дисциплінованих фракцій у міській раді. Відвідуваність пленарних засідань становить 95,7%. Наприклад, Петро Адамик, Уляна Пак, Іван Рудницький, Віталій Свіщов, Роман Грицевич та Юрій Моравецький – відвідали усі засідання сесії у 2019 році.

Окрім того, Петро Адамик, Віталій Свіщов, Юрій Моравецький у переліку обранців із найкращими показниками відвідуваності профільних комісій, в яких працюють.

До найбільш активних депутатів ЛМР за кількістю виступів на сесіях, за результатами потрапили керівник фракції Петро Адамик, а також депутати Сергій Івах та Уляна Пак.

Голова фракції БПП «Солідарність» у Львівській міській раді Петро Адамик зазначив, що впродовж 2019 року депутатами підготовлено 429 звернень та запитів, надано матеріальних допомог – 1 115 мешканцям м. Львова.

«У нас кожен депутат займається тією проблематикою, в силу того, в якій комісії він працює. З огляду на те, що кожен депутат представляє свій округ, то він займається всією проблематикою – ремонтами дитсадків, шкіл, доріг, допомогами соціально-незахищеним верствам населення. З найбільших перемог – це стадіон «Торпедо», думаю, що наступного року ми його викупимо і зробимо його спортивною оазою. Ц е перемога проєкту громадського бюджету – закупівля медичного обладнання для пологового на вул. Рапопорта. З культорологічного – проєкт Квітка Цісик, яким замається Роман Грицевич. Проте бачимо, що є питання, які потребують ще вирішення. Сьогодні у нас була дискусія з громадою із Знесіння щодо сміттєпереробного заводу, які проти його будівництва.  Я радий, що у нас активні громадяни і вони свої інтереси відстоюють достойно».    

Депутатка ЛМР, заступниця голови фракції БПП «Солідарність», член бюджетної комісії ЛМР Уляна Пак у своєму звіті зупинилася на проєктах, реалізація яких триває кілька років і вже бачимо їхній результат. Серед  таких проєктів - реконструкція Скнилівського парку, де вже є освітлення, доріжки. Разом із мешканцями мікрорайону, своїми сусідами Уляна Пак спільно бореться за те, аби сквер на Кульчицької, 18 залишився сквером, не був забудований. 

«Це гектар зеленої зони. Більше того, 4 грудня о 14.00 відбулося чергове судове засідання  уже в Господарському суді, бо в Адміністративному суді ми виграли справу. Але боротьба наша триває далі», - повідомила депутатка.

Також Уляна Пак була авторкою двох проєктів ухвал, які підтримала рада. 

«З ініціативи громади вул. Стрийської нам все таки вдалося вирішити питання передачі дитячої комунальної поліклініки на вул. Стрийській, 61 з державної власності у комунальну. Більше того, цей об’єкт за день до аукціону був знятий Кабінетом Міністрів з аукціону для того, щоб передати громаді. Тішуся, що в нас спільно з колегами було таке порозуміння і консенсус з представниками державної влади. Тепер близько 300 кв.м цієї поліклініки, які використовують діти», - зазначила Уляна Пак.

Крім того, Уляна Пак разом із колегою-депутаткою ЛМР Юлією Гвоздович ініціювали, а згодом депутати ЛМР прийняли Стратегію «Львів, дружній до дітей». Уже дуже багато заходів стратегії реалізовано.

Уляна Пак поінформувала, що у складі бюджетної комісії їй вдалося ініціювати виділення додаткових 7 млн грн на лікарню на вул. П. Орлика, зокрема, на початок робіт у відділенні невідкладної допомоги. Частину коштів уже використали на обладнання.

Роман Грицевич – депутат Львівської міської ради від фракції БПП «Солідарність», секретар комісії комунального майна ЛМР, меценат, за допомогою якого відбувається чимало культурних заходів у місті Львові та за його межами. Під час звіту за 2019 рік Роман Грицевич розповів про свою діяльність, зокрема, із вшанування пам’яті співачки українського походження Квітки Цісик. 

Зокрема, у СЗШ № 54, що у Шевченківському районі м. Львова, відкритий музей співачки, спільно з депутатами ЛМР прийнято рішення, яким назвали вулицю іменем Квітки Цісик. 

«Уже проведено шість концертів пам’яті співачки. Це благодійні концерти, кошти з яких збираються і перераховуються в онкологічний центр. Розроблена пам’ятна медаль Квітки Цісик. Минулого року ми разом із Оксаною Юринець написали постанову Верховної Ради, за якою святкування ювілею відбувалося на державному рівні, у всіх обласних центрах України. У цих концертах беруть участь найкращі співаки України – Павло Табаков, Оксана Муха, Ольга Богомолець та багато інших. Цього року, 22 листопада, відбулося два концерти у театрі Марії Заньковецької», - зазначив Роман Грицевич. Окрім того, Роман Грицевич замовив скульптуру Квітки Цісик, яку виготовила молода скульпторка з Луганська, яка навчається у Львівській академії мистецтв. Зараз ця скульптура передана у музей Квітки Цісик.  

Секретар комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР Сергій Івах підкреслив, що цього року багато часу приділив розвитку гуманітарної сфери, позаяк пріоритетом в його роботі є освіта, культура, спорт. 

«Насправді є багато роботи, яка є невидимою. Це – комісія, сесії, якщо говорити більш глобально, то ми намагались приділяти максимально уваги культурі, спорту в м. Львові. Ви бачите, що облаштування стадіону «Юність» доходить до логічного завершення. Одним з пріоритетних стадіонів  - це є стадіон «Торпедо». Маємо велику надію, що цю справу доведемо ще цього року, оскільки депутатський корпус вже виділив в повному обсязі кошти, необхідні для викупу цього стадіону. Будемо намагатись закласти кошти на виготовлення проєктно-кошторисної документації. Також ми максимально приділяємо увагу стадіону «Сільмаш». Це також проведена велика робота, ще раніше ми повернули 2 га землі житлової забудови під землі спорту, тому маємо велику надію, що цей проєкт також буде реалізовано. Ми також беремо участь в громадському бюджеті, маємо проєкти, які перемагають. Це – проєкт №141, тепер у ЗОСШ 87  для дітей будуть готувати страви у новому харчоблоці, проєкт №82, сквер на межі вулиць Вічевої та Данила Галицького стане затишним та привабливим для відпочинку».

Депутат ЛМР, член фракції БПП «Солідарність», голова комісії культури, молодіжної політики і спорту ЛМР Віталій Свіщов повідомив про те, що разом із депутатом ЛМР, колегою по фракції Сергієм Івахом ініціювали викуп стадіону «Торпедо» для потреб міста. На одній із сесій ЛМР було виділено кошти для його викупу. «У подальшому планується розвиток цього стадіону, тому що він зроблений для легкої атлетики. У цьому мікрорайоні проживає багато мешканців, які зможуть тут займатися. Тут є все для того, аби не будувати, а реконструювати цей стадіон», - зазначив депутат. 

Віталій Свіщов розповів про два успішно реалізовані проєкти громадського бюджету, ініціатором яких він був. Завдяки ним у пологовому відділенні НКП «3-ої міської лікарні» на вул. Я. Раппопорта, 8 було придбано нове обладнання для наймолодших – немовлят.

Депутат поділився планами на наступний рік, яких у нього багато. Зокрема, цього року Віталій Свіщов був ініціатором ще двох проєктів громадського бюджету – великого і малого. Один із них, великий  - «Дай немовляті шанс на повноцінне життя» - став лідером цьогорічного рейтингу громадських проєктів міста і отримав найбільшу кількість голосів підтримки львів’ян. «Як автор, не можу натішитись результатом, адже ми разом довели, що саме ці проєкти потрібні громаді, а в першу чергу - нашим маленьким львів‘янам та їх матусям. Мрія колективу пологового будинку, що на Рапоппорта, 8 найближчим часом здійсниться».

Публікацію підготовлено в межах програми висвітлення діяльності Львівської міської ради, її виконавчих органів, посадових осіб і депутатів.

Leopolis.news