logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Під час конференції на Сколівщині говоритимуть про співпрацю задля розвитку Карпат

06-12-2019 10:46622

Під час конференції на Сколівщині говоритимуть про співпрацю задля розвитку Карпат
Фото: ua.igotoworld.com

9-10 грудня у с. Плав`я Сколівського району відбудеться День місцевого самоврядування, темою якого стане «Співпраця задля розвитку».

Про це повідомила пресслужба Львівської облради.

Захід проходить за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів. 

«У межах панельних дискусій ми торкнемося питань міжрегіональної співпраці, інструментів фінансування транскордонного співробітництва і місцевого розвитку карпатських громад, безпеки громад, також презентуємо ініціативу щодо створення Малого Карпатського кола. Окремо підведемо підсумки міжрегіональної співпраці від Донбасу до Карпат у рамках програми «Змінимо країну разом» участі керівників Львівської, Луганської, Донецької та Івано-Франківської областей», – розповів голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Учасниками конференції «Співпраця задля розвитку» стануть керівництво Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства освіти і науки України, голови обласних рад та ОДА західних областей, Луганської та Донецької  ВЦДА, представники бізнесу, фондів і програм, закордонні партнери.

Також у межах Дня місцевого самоврядування відбудеться підписання низки угод про співпрацю, оголошення конкурсу В рамках Програми підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області, а також транскордонні навчання пожежно-рятувальних підрозділів у межах проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Leopolis.news