logo
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

На Львівщині п’ятеро працівників банку викрали у клієнтів фінустанови більше ніж 1,5 млн грн

06-12-2019 11:301192

На Львівщині п’ятеро працівників банку викрали у клієнтів фінустанови більше ніж 1,5 млн грн
Фото: Ілюстративне

На Львівщині поліцейські викрили учасників організованої злочинної групи, котрі викрали з банківської установи більше ніж 1,5 млн грн.

Про це повідомляє відділ комунікації патрульної поліції у Львівській області.

Як встановили слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів (відділу детективів) слідчого управління поліції Львівщини за процесуального керівництва прокуратури області та оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань у Львівській області, п’ятеро працівників банку заволоділи коштами установи у сумі більше ніж півтора мільйони гривень.

«Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що протягом 2015 - 2018 років зловмисники проводили незаконні операції щодо перерахунку коштів з депозитних на поточні рахунки без відома та згоди клієнтів і в подальшому отримували гроші у банкоматах», – йдеться у повідомленні.

Організаторкою злочинної групи виявилась працівниця фінустанови.

«Проведеними заходами слідчі та оперативники встановили організатора групи – нею виявилась 50-річна мешканка Жидачівського району, котра обіймала посаду керівника відділення банку, а також її посібників – працівників цього ж відділення віком від 33 до 58 років», – повідомляють у поліції.

Слідчі 5 грудня повідомили зловмисникам про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України та ч.3 ст.362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) КК України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання для підозрюваних запобіжних заходів. Досудове розслідування триває.

Leopolis.news