logo
25/04
24/04
2 ...

Замість торгового центру біля ЛАЗу збудують багатоповерхівки

06-12-2019 13:20809

Замість торгового центру біля ЛАЗу збудують багатоповерхівки
Фото: ілюстративне

На вул. Стрийській, 45, біля Львівського автобусного заводу, компанія «Атріум Естейт» зводить житловий комплекс на території, передбаченій для торгових центрів, магазинів та ринків.

Про це йдеться в статті «Наших грошей. Львів».

Згідно з генпланом, ділянка майбутнього будівництва − це територія громадських комплексів, центрів та об’єктів. Там, відповідно до зонінгу Сихівського району, мали би бути магазини, торгові центри та ринки. Жодного будівництва багатоповерхівок ні генплан, ні зонінг не передбачав. Тому виконком затвердив детальний план, який змінив цю територію на зону багатоповерхової житлової забудови, хоча детальний план території не повинен суперечити зонінгу та генплану.

Містобудівні умови та обмеження на це будівництво отримала фірма «Атріум Естейт» у листопаді 2018 року. Ця компанія через спільне керівництво пов’язана з групою компаній «Фуршет» депутата Київської міськради від фракції «Солідарність» Ігоря Баленка.

Згідно з дослідженням «Наші гроші. Львів», на територіях громадських комплексів протягом останніх двох років виконавчий комітет ЛМР 37 разів дозволив будувати житлові багатоповерхівки. Загалом виконком затвердив понад 60% містобудівних умов та обмежень, які суперечать генплану.

Leopolis.news