logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Українців попередили про можливі збої через запуск нової Митної служби

06-12-2019 13:31491

Українців попередили про можливі збої через запуск нової Митної служби
Фото: Ілюстративне

Голова Державної митної служби України Максим Нефьодов попередив українців про можливі труднощі, пов'язані з одномоментною ліквідацією Державної фіскальної служби (ДФС) і стартом роботи новоствореної Митної служби з 8 грудня.

Про це Нефьодов написав на своїй сторінці в Facebook.

Він наголосив, що з 00:00 години 8 грудня 2019 року створені в структурі Митної служби регіональні митниці приступають до виконання митних формальностей і припиняються відповідні повноваження митниць ДФС.

«Рекомендуємо, за можливості, утриматись від подання митницям ДФС митних декларацій, оформлення яких може бути не завершене до кінця доби 7 грудня 2019 року. З 0 годин 8 грудня 2019 року подані митні декларації просимо адресувати новоствореним митницям Держмитслужби», – написав Нефьодов. 

За його словами, в перші дні роботи Митної служби через переведення роботи митниць на новий класифікатор місць митного оформлення, теоретично можливі помилки у прийнятті та адресації електронних митних декларацій. 

«При цьому не передбачається проблем із справлянням митних платежів при оформленні товарів у зв’язку із початком роботи митниць Держмитслужби у неділю 8 грудня 2019 року та у подальшому», - зазначив очільник Митної служби.

Нефьодов також додав, що передоплату за митне оформлення товарів (авансові платежі) з 9 грудня необхідно платити виключно на нові рахунки Держмитслужби та митниць відомства, оскільки старі рахунки ДМС будуть недоступні для надходження коштів.

Leopolis.news