logo
18/04
17/04
2 ...

Львівщина отримає субвенцію для реалізації двох проєктів транскордонного співробітництва

06-12-2019 20:151181

Львівщина отримає субвенцію для реалізації двох проєктів транскордонного співробітництва
Фото: Львівська ОДА

Уряд затвердив розподіл обсягу субвенції з Держбюджету місцевим бюджетам на реалізацію проєктів транскордонного співробітництва у 2019 році.

 

Про це інформують у департаменті міжнародної технічної допомоги та міжнародного співробітництва Львівської ОДА.

Розподіл у сумі 10 млн грн сформували на підставі пропозицій Комісії з питань розгляду проєктів (програм) транскордонного співробітництва. Він спрямований на конкретні заходи, які будуть здійснені у 2019 році, у межах реалізації проектів транскордонного співробітництва.

Зокрема, на Львівщині це проєкт «Збереження унікальної біоти та покращення якості води водозабірного басейну транскордонних річок Західного регіону України», який розділений на два проєкти «Охорона вод Солінського озера та лікувальних вод курорту Східниця – спільний виклик та шанс на збереження і використання потенціалу природної спадщини» та «Природа без кордонів – збереження спільної спадщини в громадах Добромиль (Україна) та Загуж (Польща).

Другим проєктом є «Розвиток інфраструктури Яворівського національного природного парку та ремонт під’їзних доріг до об’єктів установи», який перейменований на «РовеЛовеРозточчя – разом попри кордони». Основні заходи передбачені в межах проєкту – будівництво об’єктів інфраструктури на туристичному веломаршруті на території Яворівського району (встановлення альтанки та станції для ремонту велосипедів).

Зазначимо, що проєкти реалізовуються департаментом екології Львівської ОДА, органами місцевого самоврядування та АОМС «Єврорегіон-Карпати-Україна».

Leopolis.news