logo
19/04
18/04
2 ...

У Львові стартував форум, присвячений розвитку електронного урядування в Україні

06-12-2019 14:48423

У Львові стартував форум, присвячений розвитку електронного урядування в Україні
Фото: ЛМР

У Львові стартував щорічний Forum 451°E, який зібрав сотні учасників та десятки експертних спікерів навколо теми розвитку електронного урядування, smart city в Україні та поширення найкращих світових практик у цій сфері.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Зокрема, під час форуму буде презентовано результати дослідження на базі даних мобільних операторів Vodafone та Київстар щодо мобільності міста та особливостей переміщення мешканців міста на території Львова. Це унікальне дослідження, що не має аналогів в Україні, результати якого буде використано для оптимізації транспортної моделі міста.

Також в рамках форуму експерти розповідатимуть про різноманітні практичні кейси використання даних у діагностиці соціальних проблем. Зокрема, Георгій Соколянський, голова з розвитку компанії «Uber» у країнах Центральної та Східної Європи розповідатиме про те, якими даними володіє компанія та яку користь ці дані можуть принести місту для покращення транспортної інфраструктури. Також, представники проєкту «ЛУН.Місто» презентуватимуть свої проекти в сфері просторового аналізу відкритих даних та запрезентують власну першу аналітику про Львів.

Окрім того, керівниця напрямку відкритих даних проекту «Прозорість та підзвітність в державному управління та послугах» Катерина Оніліогву розповідатиме про важливість використання відкритих даних та економічну вигоду, яку можуть принести дані для економіки країни. Учасники форуму зможуть детальніше довідатись про Інтегровану концепцію розвитку міста та План сталої міської мобільності Львова, що розроблені в рамках проекту в рамках проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» від Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ GmbH, зокрема про те, яку роль у цих стратегіях відіграють дані.

Leopolis.news