logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

РНБО затвердила основний сценарій для «нормандських переговорів» – Данилов

07-12-2019 15:41587

РНБО затвердила основний сценарій для «нормандських переговорів» – Данилов
Фото: День

На закритому засіданні РНБО в суботу під головуванням президента Володимира Зеленського був затверджений один із сценаріїв розвитку подій у зв'язку з майбутньою зустріччю в «нормандському форматі», який буде втілюватися як основний.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками засідання Ради нацбезпеки, пише «Інтерфакс-Україна».

«Сьогодні на засіданні РНБО було прийнято один із сценаріїв, який буде втілюватися в життя як основний на даний час», – сказав Олексій Данілов.

Він зазначив, що сценарій реінтеграції Донбасу передбачає повернення окупованих територій Донецької та Луганської областей до складу України.

«Ключові моменти, які сьогодні є в порядку денному, - це вже похідні від, скажімо так, визначених сценаріїв», – пояснив Олексій Данілов.

Секретар РНБО нагадав, що Україна хоче повернути своїх полонених, які перебувають на території РФ, в окупованому Криму та на окупованій частині Донбасу.

Олексій Данілов нагадав, що Україна хоче припинити вогонь на Донбасі. За його словами, третім питанням, яке зараз розглядається, є повернення Україні контролю над кордоном, і потім вже питання проведення місцевих виборів в ОРДЛО.

При цьому він підкреслив, що ті п'ять можливих сценаріїв реінтеграції тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей, які були затверджені 3 грудня на нараді у президента, поки є закритими.

«Варіанти є на будь-який випадок: якщо ми домовимося, якщо ми домовимося частково, якщо ми домовимося повністю. На будь-який випадок у нас є п'ять наших варіантів. Всі органи центральної влади, Збройні сили, всі спеціалізовані органи готові до будь-якого сценарію», – сказав він.

Нагадаємо, 3 грудня президент Володимир Зеленський провів нараду в рамках підготовки до зустрічі в Нормандському форматі, на якій обговорили п’ять сценаріїв реінтеграції окупованого Донбасу.

Leopolis.news