logo
26/04
25/04
24/04
2 ...

Уряд затвердив новий тариф на доставку пенсій

08-12-2019 13:09389

Уряд затвердив новий тариф на доставку пенсій

Уряд встановив новий тариф на послугу з виплати і доставки пенсій та грошових допомог. Рішення було ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів України 4 грудня.

З 1 січня 2020 року вартість послуги у місті становитиме 1,15% від суми відповідної виплати, у селі та селищі міського типу – 2,3%. Ці видатки будуть передбачені в Державному бюджеті України на 2020 рік, інформує прес-служба «Укрпошти». 

Нові фіксовані тарифи дозволять Укрпошті поступово покращувати фінансовий стан компанії та утримувати багатотисячну мережу відділень, тим самим забезпечуючи надання всіх необхідних сучасних послуг на території всієї країни з достатньою частотою. Це рішення уряду відкриває можливості для залучення іноземного капіталу й розвитку інфраструктурної та логістичної складової компанії.

«Важко не помітити, як змінюється Укрпошта. За цей час команді багато що вдалося: стале зростання доходів, комп’ютеризація відділень, впровадження нових діджитальних рішень, істотне покращення якості наданих послуг та міжнародне визнання. І разом з цим – чітке та відповідальне виконання такої соціально важливої функції, як доставка пенсій і грошових виплат кожному громадянину у найвіддаленіші куточки нашої країни. Але не варто забувати, що Укрпошта – велика інфраструктурна компанія, яка конкурує на ринку поштово-логістичних послуг, де умови мають бути рівними для всіх. Упевнений, що позитивні зміни від прийняття економічно-доцільного тарифу на доставку пенсій разом з впровадженням пересувних відділень та ухвалення відповідного закону для переходу на поштові рахунки вже дуже скоро відчують всі українці», – прокоментував рішення уряду міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Понад 4 млн українців, зокрема понад 800 тисяч людей з інвалідністю, отримують пенсії та грошові виплати через національного поштового оператора країни. Ми не можемо ставити під загрозу доступність цієї послуги для них. Тому разом з керівництвом Укрпошти і Міністерством інфраструктури знайшли прийнятне для всіх сторін рішення, аби громадяни й надалі мали змогу отримувати пенсії та субсидії через листонош та мережу Укрпошти», – зазначила міністр соціальної політики Юлія Соколовська.

Нагадаємо, що чинні тарифи на оплату послуг, пов’язані з виплатою і доставкою пенсій та грошової допомоги виплатними об’єктами поштового зв’язку, затверджені наказом Державного комітету зв’язку та інформатизації України від 22 липня 2004 № 166, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 05 серпня 2004 за № 976/9575, і становлять у місті 0,79 %, у селі та селищах міського типу – 1,56 % від суми виплати.

Питання збитковості тарифу порушувалося командою Укрпошти неодноразово.

Leopolis.news