logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

РФ повинна показати більшу готовність йти назустріч Україні – МЗС Німеччини

08-12-2019 13:25553

РФ повинна показати більшу готовність йти назустріч Україні – МЗС Німеччини

Керівник німецького зовнішньополітичного відомства Гайко Маас закликав Росію йти назустріч Україні для досягнення далекосяжних домовленостей.

Така заява з’явилася напередодні саміту в Нормандському форматі, сказано в інтерв’ю Мааса виданню Bild am Sonntag, частину якого оприлюднили у неділю, 8 грудня, повідомляє DW.

За словами Мааса, президент України Володимир Зеленський проявив сміливість і зробив перші кроки «з усіма внутрішньополітичними ризиками й побічними ефектами», тоді як кілька років не відбувалося ніяких зрушень. Тепер, за словами німецького міністра, Російська Федерація повинна показати більшу готовність йти назустріч Україні та продемонструвати, що подальші домовленості можливі. Проте для цього ще потрібно докласти багато дипломатичних зусиль і мати терпіння, зауважив очільник МЗС Німеччини.

«Разом із Францією ми також повинні вплинути на Росію… У понеділок, насамперед, йтиметься про те, щоб майже щоденному проливанню крові на європейській землі нарешті було покладено край», – зазначив він.

Leopolis.news