logo
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

Мендель анонсувала «післясмак розчарування» після «нормандської зустрічі»

08-12-2019 14:221315

Мендель анонсувала  «післясмак розчарування» після «нормандської зустрічі»

На завтрашній зустрічі у Парижі Президент України Володимир Зеленський буде першочергово піднімати питання стосовно термінів і умов повернення полонених, припинення вогню та виведення бандформувань з території Донбасу.

 

 

Про це повідомила у «Facebook» голова пресслужби Офісу президента Юлія Мендель.

«Перші три кроки, які підніме Президент Зеленський на зустрічі в Парижі: терміни і умови повернення полонених українців, справжнє, а не «рейкове» припинення вогню, і, звісно, виведення чужих військ і бандформувань з території Донбасу. Перші два питання безпосередньо стосуються людського життя, а тому вони найважливіші. Останнє - умова для проведення виборів на Донбасі. Їх проведення, в рамках виборів по всій території України, може відбутися тільки коли там не буде чужих військ та незаконних збройних формувань. Так говорить Закон України і проста логіка: не зможуть на Донбас зайти українські партії, не зможуть там бути міжнародні спостерігачі, не зможуть люди проголосувати відкрито і незаангажовано під дулом автоматів. Спочатку - наш кордон, потім - вибори, адже це наші території, а місцеві вибори проходитимуть по всій Україні», – розповіла вона.

«Ми в складній ситуації, але ми летимо в Париж з дуже сильною позицією. У нас є сильні союзники - Німеччина і Франція, у нас є підтримка на міжнародній арені, серед іншого і від США та Великої Британії. Але найважливіший наш союзник - це український народ, який хоче закінчення війни», – додала вона.

Мендель зазначила, що, звичайно, 10 грудня війна на Донбасі не закінчиться, це правда.

«Завищені очікування від «Норманді», як її вже охрестили в народі, можуть принести післясмак розчарування.

Але згадайте: за останні три роки прогресу в закінченні війни майже не було. Ми просто кожен день поповнювали архіви статистики обстрілів, поранених і вбитих. При цьому багато сил всередині країни готові підривати зусилля щодо досягнення миру заради своїх політичних рейтингів. Насамперед це не по-людськи. Можливо, це політика, але це не має нічого спільного з лідерством.

Коли сьогодні скепсис і страхи виводять людей на мітинги проти вигаданої «капітуляції», давайте остудимо запал і згадаємо, що всі мирні ініціативи Володимира Зеленського супроводжувалися протестними акціями. Спочатку були сумніви щодо можливості відбудувати міст в Станиці Луганській. Але ось 20 листопада Президент Зеленський відкрив його на два дні раніше запланованої дати. «Зради» на підставі дезінформації та маніпуляцій з приводу розведення військ в трьох точках теж було чимало. Але після цього відбувається розведення по обидва боки, прибирають фортифікаційні споруди і розміновують територію, там немає обстрілів, ніхто не гине. Місцеві мешканці вперше за останні роки відчули, що є життя без війни.

А ще ніхто не вірив, що Зеленському вдасться повернути Сенцова, Кольченка, наших моряків, захоплених в листопаді торік. Але 7 вересня вони нарешті обійняли своїх рідних», - додала Мендель.

Leopolis.news