logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Позиція Путіна на «нормандській зустрічі» буде жорстка – російські ЗМІ

09-12-2019 09:42372

Позиція Путіна на «нормандській зустрічі» буде жорстка – російські ЗМІ
Фото: glavcom.ua

Президент Росії Володимир Путін на зустрічі в «нормандському форматі», що відбудеться сьогодні, 9 грудня, має намір жорстко дотримуватися попередніх позицій і домагатися виконання минулих домовленостей щодо Донбасу.

Про це повідомляє «Коммерсант» із посиланням власні на джерела, інформує «Українська правда».

Джерело «Ъ» у російських держструктурах, яке бере участь в переговорах із Україною щодо врегулювання конфлікту в Донбасі і займається підготовкою до саміту, повідомило, що позиція Москви з приводу послідовності виконання мінських угод – жорстка.

«Для них (української сторони – «Ъ») ця зустріч – політичний акт, а для нас – робоча. Якщо в угодах написано, що вибори повинні бути достроковими, значить, їх не можна поєднати з черговими. Ніхто не буде нічого переглядати», – зазначив співрозмовник видання.

Він упевнений, що намір Києва переглянути, відредагувати чи якось адаптувати мінські угоди, як висловився міністр закордонних справ України Вадим Пристайко, також не буде реалізовано. За словами співрозмовника видання, Париж і Берлін не раз говорили про те, що їм немає альтернативи.

Видання також цитує так звану «голову МЗС ДНР» Наталію Ніконорову: «Є очікування, що Зеленському три гаранти виконання угод пояснять, що вони не підлягають ревізії. Що не можна поміняти їхню логіку, суть, черговість пунктів «Комплексу заходів із виконання мінських угод».

Ніконорова зазначила, що угоди «схвалені Радою Безпеки ООН, а лідери, з якими Зеленський зустрінеться, – гаранти». Вона наполягає, що всі пункти «Комплексу заходів...» пов'язані між собою – і «пункти, що стосуються питань безпеки, повинні корелювати з політичними питаннями».

Нагадаємо, міністр закордонних справ Вадим Пристайко повідомив, на яких умовах ґрунтуватиметься позиція української сторони під час зустрічі «нормандської четвірки» 9 грудня.

Оприлюднено графік президента Володимира Зеленського під час «нормандського саміту».

Близько тисячі львів’ян взяли участь у народному вічі в переддень зустрічі у «нормандському форматі».

Leopolis.news