logo
23/04
22/04
2 ...

На Сколівщині стартувала конференція «Співпраця задля розвитку»

09-12-2019 17:451441

На Сколівщині стартувала конференція «Співпраця задля розвитку»
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 9 грудня, у с. Плав'я Сколівського району розпочалась конференція «Співпраця задля розвитку». Захід проводять в межах відзначення Дня місцевого самоврядування.

Учасників привітав голова Львівської ОДА Маркіян Мальський, повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Знаково, що ми святкуємо День місцевого самоврядування, усіх причетних вітаю, ви – великі молодці  і  Україна пишається вами. Ви працюєте задля покращення якості життя громадян, створення нових сервісів, більшої інтеграції регіонів. Я впевнений, що це все формує нас як націю. Ми рухаємося в одному напрямку і приємно, що такі активні, прогресивні  успішні люди, як ви, єднаєтесь на цих форумах  і працюєте пліч-о-пліч, щоб досягнути найкращі результати для нашої держави», – зазначив очільник області.

Відтак, у межах панельних дискусій учасники торкнуться питань міжрегіональної співпраці, інструментів фінансування транскордонного співробітництва і місцевого розвитку карпатських громад, безпеки громад.

Під час конференції відбудеться презентація програми «Змінимо країну разом», а також ініціативи щодо створення Малого Карпатського кола.

Захід відбувається за ініціативи Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна», Асоціації місцевих рад «Ради Львівщини», Львівської обласної ради, за участі представників міністерств, профільних комітетів Верховної Ради України, експертів, закордонних партнерів.

Додамо, що в межах Дня місцевого самоврядування відбудеться підписання низки угод про співпрацю, оголошення конкурсу у рамках Програми підтримки співробітництва територіальних громад у Львівській області, а також транскордонні навчання пожежно-рятувальних підрозділів у межах проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Leopolis.news