Найбільша нафтогазова компанія Польщі планує видобувати газ у Львівській області

http://leopolis.news/post/12607/naybilsha-naftogazova-kompaniya-polshchi-planue-vydobuvaty-gaz-u-lvivskiy-oblasti

09/12/2019

Про це йдеться в повідомленні PGNiG.

«Угода, яку ми підписали сьогодні, дозволить нам видобувати природний газ у дуже перспективному регіоні. Я впевнений, що наше партнерство з «ЕРУ Трейдинг» сприятиме підвищенню цінності обох компаній», – повідомив президент правління PGNiG Петро Возняк.

Угода між «ЕРУ Трейдинг» і PGNiG передбачає спільні операції на умовах ліцензії.

Спочатку пробурять розвідувальну свердловину на глибину до 2 500 метрів і проведуть геофізичні дослідження для пошуку місць під нові свердловини. Роботи розпочнуть, тільки-но отримають усі відповідні дозволи та ліцензії.

«У нас є вагомі підстави вважати, що регіон має потужний виробничий потенціал, подібний до родовища Перемишль, яке є найбільшим родовищем природного газу в Польщі», – підсумував Петро Возняк.

Зараз видобуток газу на Перемишльському родовищі становить 0,48 млрд кубометрів на рік, але в 1971 році він сягав 3,7 млрд кубометрів. Згідно з офіційними документами, запаси родовища становили близько 74 млрд кубометрів природного газу, з яких 65 млрд уже видобуто. Однак завдяки останнім геофізичним дослідженням і повторному аналізу раніше зібраних даних PGNiG очікує, що Перемишльське родовище може містити додаткові 20 млрд кубометрів газу. Ці припущення були підтверджені новими розвідувальними свердловинами і реконструкцією старих свердловин, здійсненими PGNiG за останні три роки.

Як відомо, раніше PGNiG та «ЕРУ» домовилися про постачання американського скрапленого газу до України через ГТС Польщі.

Польська нафтогазова компанія (PGNiG) займається розвідкою і видобутком природного газу та сирої нафти, а також імпортом, зберіганням, продажем, розподілом газоподібного та рідкого палива, виробництвом тепла та електроенергії. Надає послуги з геофізики та буріння.

Її дочірні компанії та філії здійснюють геологорозвідувальну та виробничу діяльність у Норвегії та Пакистані, займаються продажем газу в Німеччині та трейдингом ЗПГ через офіс у Лондоні.

«Енергетичні ресурси України» (ЕРУ) – група компаній з іноземними інвестиціями, яка спеціалізується на реалізації проектів в українській енергетиці, об'єднує експертизу, сформовану за понад 35 років реалізації міжнародних проектів з глибоким розумінням місцевого ринку. У липні 2019 ЕРУ стала першою компанією, що здійснила імпорт електроенергії з країн Європи в Україну.

Leopolis.news