logo
24/04
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Самборі відбирають найсильніших для чемпіонату області з бойового гопака (ФОТО)

10-12-2019 16:221539

У Самборі відбирають найсильніших для чемпіонату області з бойового гопака (ФОТО)
Фото: Світлани Андрейчикової

Засновник школи українського бойового гопака,  президент Міжнародної федерації бойового гопака та дослідник цього виду бойового мистецтва Володимир Пилат у Самборі  відкрив і провів другий з трьох етапів змагань.

На них переможців відбирали для участі в чемпіонаті Львівської області з цього бойового мистецтва, повідомив кореспондент Leopolis.news.  

Нагадаємо, що в спортивній залі Самбірської міської гімназії голова правління ГО «Молодіжна центральна школа бойового гопака» та керівник розвитку бойового гопака у Самбірському регіоні Тарас Войтів провів перший турнір серед вихованців школи «Шаблезуб». 

Завдяки його тренерській роботі бойовий гопак у Самборі є одним з найулюбленіших видів бойового мистецтва серед дітей. Їхні показові виступи завжди є родзинкою на загальноміських святах та заходах.

В другому відбірному турі в підготовці до обласного чемпіонату з бойового гопака взяли участь 150 хлопців та дівчат, серед яких 24 – із Самбора. Вони змагалися за звання найкращих у дисципліні «забава».

Відкриття турніру було урочистим. Його започаткував поважний гість, засновник школи українського бойового гопака Володимир Пилат. Він зазначив: «Усі ми любимо переможців. Їм належить світ! А поразка – серйозна підстава замислитися кожному над тим, що робиш не так». 

Учасники турніру спільно помолились та виконали Державний гімн України. 

Чудово показали себе вихованці самбірської школи «Шаблезуб». Її засновник та тренер Тарас Войтів сказав: «Я дуже задоволений командною роботою. Всі учасники викладались на повну, багато хто перевершив мої очікування. Ми завжди крокуємо всі разом, тому виділити когось конкретно буде не правильно, бо перемогу здобула  команда. Наш результат: 13 перших місць, 3 других і 7 третіх сходинок п’єдисталу».

Попереду ще один етап відбірного турніру на чемпіонат області з бойового гопака.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news