logo
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

Сколівщина отримала мобільний інклюзивно-ресурсний центр (ФОТО)

10-12-2019 15:16922

Сколівщина отримала мобільний інклюзивно-ресурсний центр (ФОТО)

Спецавтомобіль, призначений для надання психолого-педагогічних, корекційно-розвивальних послуг працівниками інклюзивно-ресурсного центру сьогодні, 10 грудня, вирушив на Сколівщину.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОДА.

Мобільний ІРЦ придбали за кошти державного бюджету у співфінансуванні з місцевим бюджетом Сколівської районної ради. Вартість автомобіля – 1 млн 550 тис. грн, з яких 155 тис. грн – кошти місцевого бюджету.

«В області є віддалені села, дітки в яких мають необхідність, щоб до них під’їхала ця спецмашина і відповідні фахівці провели обстеження та надали ті чи інші послуги», –  розповів заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

За словами керівника департаменту освіти і науки Львівської ОДА Ігоря Гайдука, мобільний ІРЦ виготовлено за спеціальним замовленням і з таким функціоналом він є одним з перших в Україні.

Автомобіль обладнано всіма потрібними корекційно-розвивальними технологіями та інструментами, як і традиційні інклюзивно-ресурсні центри, зокрема це: спеціальна платформа для заїзду дітей на інвалідних візках, дидактичні матеріали для роботи з ними тощо. Мобільність центру дозволяє фахівцям ІРЦ працювати та надавати допомогу діткам, які не мають змоги добиратися до навчальних закладів.

Загалом на Львівщині створено 28 інклюзивно-ресурсних центрів. Окрім першого на Львівщині мобільно інклюзивно-ресурсного центру, який працюватиме для оцінки дітей з особливими потребами і допомоги цим дітям, цьогоріч також придбають ще чотири спеціальні автобуси з можливістю перевезення дітей з особливими освітніми потребами.

Фото: ЛОДА

Leopolis.news