logo
25/04
24/04
2 ...

Проект «Безпека Самбірщини» відзначено нагородою

11-12-2019 11:13892

Проект «Безпека Самбірщини» відзначено нагородою

Під час конференції «Співпраця задля майбутнього», яка відбулась у місцині Плай Сколівського району, проект «Безпека Самбірщини» за програмою Львівської обласної ради визнано переможцем та нагороджено спеціальними відзнаками.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

Нагадаємо, що Самбірський район єдиний на Львівщині до кінця року завершить впровадження проекту зі встановлення системи безпеки на автошляхах. Вартість його, за словами голови райради Віталія Кімака, становить 1,5 млн грн, з яких половина – це кошти обласного бюджету, решту суми сформують спільні внески місцевих громад.

Проект – це придбання сервера, 31 відеокамери з моніторами – у тому числі 11 аналітичних та 20 оглядових. Згідно із планом, вони діятимуть у десятьох ОТГ та в окремих великих селах Самбірщини. Водночас усі засоби спостереження буде підключено з місцевим відділенням поліції.

Дуже важливу роль у цьому проекті відіграють аналітичні відеокамери: кожна з них здатна чітко зафіксувати номер автомобіля, за її допомогою можна буде навіть розпізнати обличчя водія. «Наприклад, – сказав голова районної ради Віталій Кімак, – якщо автомобіль у розшуку, то поліції достатньо ввести в комп'ютері номер автомобіля і чекати, в якому місці він в'їде чи виїде з району. Тільки-но такий транспортний засіб зафіксує камера, вона миттєво сповістить на моніторі. А це значне полегшення для правоохоронців».

Нещодавно на Самбірщині перше електронне табло вартістю 50 тисяч гривень для визначення швидкості руху на в’їзді в населений пункт встановлено в місті Рудки. Воно не лише завчасу інформуватиме водіїв, що треба тиснути на гальма, а насамперед стимулюватиме їх дотримуватись правил безпеки.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news