logo
28/03
27/03
2 ...

Уряд скасував «скоромовки» про ліцензії компаній у рекламі

11-12-2019 18:28907

Уряд скасував «скоромовки» про ліцензії компаній у рекламі
Фото: ілюстративне

Кабінет Міністрів скасував обов’язкове зачитування номера й інших даних ліцензій у радіорекламі для банків, страхових та будівних компаній тощо.

 

Як повідомив міністр Дмитро Дубілет на своїй сторінці у Facebook, відповідну постанову урядовці ухвалили сьогодні, 11 грудня, під час засідання.

«Тільки що на засіданні Кабміну ми прийняли постанову. Рубрика «Дрібниця, а приємно». Ми скасували обов’язкове зачитування номеру та інших даних ліцензій у радіорекламі для банків, страхових та будівних компаній та для інших груп з початку наступного року. Ну, ви пам’ятаєте, коли в кінці ролику номер читається з ефектом перемотки», – написав Дмитро Дубілет.

За його словами, це скасування не означає, що компанії без ліцензій зможуть рекламуватися: норма, яка зобов’язує рекламні майданчики перевіряти ліцензію, залишається. Окрім того, норма про читання даних «може, мала сенс 20 років тому, а зараз, в епоху Гуглу, зовсім застаріла». Тим паче, що через швидкість читання все одно часто нічого не можна розібрати.

Leopolis.news