Через дії уряду міста Львівщини не отримають 147 млн грн

http://leopolis.news/post/12733/cherez-di-uryadu-mista-lvivshchyny-ne-otrymayut-147-mln-grn?fbclid=IwAR0jbWw34yToBnCZPN1gBMGxlquQMAYnlgGKqi-tm13dsAokR_jtUFFQfkM

11/12/2019

Як повідомили в Асоціації міст України, відповідні зміни уряд вніс до розпорядження №500-р від 10.07.2019 року.

Як зазначила консультантка з бюджетних питань Офісу реформ у Львівському регіональному відділенні Асоціації міст України Ярослава Пишник, фактично містам Львівщини виділено лише 35,4% коштів від передбачених розпорядженням №500-р. попереднього уряду.

За її словами, новим розпорядженням Кабінету Міністрів узагалі не передбачено кошти субвенції Сокалю, Сколе, Соснівці, Мостиськам, Ходорову, Радехову та Бібрці. Місту Винники визначено лише 1,4 млн грн із передбачених 13 млн грн, або 10,4%, а м. Стебнику – 1,5 млн грн із передбачених 16,7 млн грн. Окрім цього, для окремих міст кошти виділено на районні бюджети, отже, їх розподілятиме районна влада.

«Внесення таких змін наприкінці року, коли органи місцевого самоврядування виконали певний обсяг робіт, отримали акти виконаних робіт і не можуть за них розрахуватись, неприпустимо, адже  це ляже великим тягарем на бюджети громад у 2020 році, – зазначила Ярослава Пишник і додала: – Асоціація міст України звернулася до Комітету Верховної Ради України з питань бюджету з проханням не погоджувати, запропоновані урядом зміни щодо розподілу субвенції на соціально-економічний розвиток та залишити розподіл у попередній редакції».

Leopolis.news