logo
24/04
2 ...

У Львівській міськраді створять робочу групу, яка дасть оцінку публікації, де добровольців назвали тітушками

12-12-2019 11:381982

У Львівській міськраді створять робочу групу, яка дасть оцінку публікації, де добровольців назвали тітушками
Фото: ЛМР

Депутати Львівської міської ради підтримали пропозицію своєї колеги Олени Пасевич створити робочу групу, яка дасть оцінку публікації у виданні Zaxid.Net, де журналісти назвали тітушками добровольців, які брали участь в акції протесту під час обрання запобіжного заходу меру Львова Андрієві Садовому.

Таке протокольне доручення підтримали 44 депутати під час сесії ЛМР сьогодні, повідомляє кореспондент Leopolis.news.

Керівниця ВГО «Штаб Всеукраїнського Об'єднання Добровольців» Олена Живко, виступаючи на сесії, заявила, що жодних доказів про те, що учасники акції протесту їздили до Києва за гроші, коли 27 листопада активісти ГО проводили акцію під стінами Вищого антикорупційного суду України, де обирався запобіжний захід Андрієві Садовому, журналісти не мають.

Олена Живко наголосила, що серед учасників акції протесту були учасники війни. Зокрема один із учасників пікету на Майдані отримав поранення в голову від тітушок, а потім пішов добровольцем на війну.

«Просимо створити робочу групу для вивчення цієї статті та дати оцінку необґрунтованим фактам. Журналісти мають працювати на фактах. Такі публікації підривають бойову здатність держави», – наголосила активістка.

Депутатка від Самопомочі Олена Пасевич в свою чергу зазначила, що Львів завжди з повагою ставиться до наших захисників і усі зацікавлені у тому, щоб думка про захисників була справедливою і відповідала дійсності.

«Зважаючи на звернення ГО, пропоную розібратися у цій ситуації і дати протокольне доручення Марті Литвинюк створити таку робочу групу, яка вивчить ситуацію і дасть інформаційну оцінку того, з чим до нас звертаються», – сказала Олена Пасевич.

Нагадаємо, ВГО «Об'єднання добровольців» вимагає у міського голови Львова Андрія Садового вибачення за те, що учасників російсько-української війни назвали тітушками.

Leopolis.news