logo
19/04
18/04
2 ...

Мін’юст укладе «чорний список» державних реєстраторів і нотаріусів

12-12-2019 16:241577

Мін’юст укладе «чорний список» державних реєстраторів і нотаріусів
Фото: ілюстративне

Міністерство юстиції створить список державних реєстраторів і нотаріусів, яким буде довічно анульовано доступ до реєстрів.

 

Про це повідомила заступниця міністра юстиції з питань державної реєстрації Ольга Оніщук на своїй сторінці у Facebook.

«Список державних реєстраторів та нотаріусів, яким тимчасово блокували доступ до державних реєстрів, що розміщений на сайті Мін’юсту, буде анульований. Ми розпочнемо новий після набуття чинності змін до порядку контролю в сфері державної реєстрації, яким встановлено диференціацію санкцій за порушення у сфері державної реєстрації», – зазначила Оніщук.

За її словами, до нового списку внесуть лише тих нотаріусів та державних реєстраторів, яким анульовано доступ до реєстрів довічно, оскільки саме таку санкцію застосовуватимуть за грубе або неодноразове порушення закону.

Як зазначила Оніщук, раніше багатьом нотаріусам та реєстраторам заблокували доступ до реєстрів через незначні технічні помилки та недоліки, пов`язані з недосконалим програмним забезпеченням державних реєстрів. Траплялися й випадки, коли доступ блокували «професіоналам, які відмовлялися сплачувати певним особам певні кошти за свою чесну роботу».

За інформацією Оніщук, попередній склад комісії скасовував іноді абсолютно законні реєстраційні дії, що підтверджено, зокрема, численними судовими рішеннями.

Leopolis.news