logo
28/03
2 ...

ВРУ спростила видачу паспортів для мешканців зони ООС і переселенців

12-12-2019 16:46824

ВРУ спростила видачу паспортів для мешканців зони ООС і переселенців

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає спрощення процедури отримання паспортів особами, які мешкають у зоні проведення ООС (колишньої АТО) або виїхали з неї.

 

Закон «Про внесення зміни до Закону України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» (щодо особливостей оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України)» прийнято 348 голосами, повідомляє «Укрінформ».

«Проблема полягає в тому, що незважаючи на ситуацію, яка склалася у зв'язку з проведенням АТО, а зараз ООС, на території Донецької та Луганської областей життя людей триває і, відповідно, є потреба документування громадян документами, що підтверджують особу і громадянство України... Закон, фактично, визначає спрощення процедури отримання цих документів (паспорта громадянина України та паспорта громадянина України для виїзду за кордон - ред.)», - пояснив голова Комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин Дмитро Лубінець.

Закон спрямований на врегулювання питань оформлення документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають у зоні проведення антитерористичної операції або переселилися з неї під час її проведення.

Документ визначає, що оформлення відповідних документів громадянам, які переселилися із зони проведення АТО, здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері міграції (імміграції та еміграції), за фактичним місцем проживання та перебування особи.

При цьому для внесення відомостей про місце проживання до документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України, громадянам, які проживають\проживали в зоні проведення АТО або переселилися з неї, може використовуватися інформація з Державного реєстру виборців.

Закон набуває чинності наступного дня після його опублікування в газеті «Голос України».

Leopolis.news