logo
07/05
06/05
05/05
04/05
2 ...

У справі вбивства Шеремета слідство підозрює 5 осіб

12-12-2019 18:07598

У справі вбивства Шеремета слідство підозрює 5 осіб

Слідство у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета підозрює щонайменше п’ятьох людей: медсестру одного з парашутно-десантних батальйонів Яну Дугар, лікаря й волонтера Юлію Кузьменка, музиканта й добровольця Андрія Антоненка, добровольців Владислава та Інну Грищенків.

 

Про це керівники правоохоронних органів повідомили на брифінгу у Києві, інформує «Українська правда».

Начальник кримінальної поліції Євген Коваль розповів, як встановлювали цих осіб, які засвітилися у різних справах і спершу не виглядали як група. Допомогли правоохоронцям у цьому записи телефонних розмов.

«Ми виокремили підозрюваних: Яна Дугар, Юлія Кузьменко, Антоненко і подружжя Грищенків. А крім цього слідство надало на експертизу… відеозразки з камер, розташованих поблизу місця вбивства Шеремета», – сказав Коваль.

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, закладала вибухівку під авто одого із керівників "Української правди" Павла Шеремета – волонтерка і дитячий хірург в "Охматдиті" Юлія Кузьменко, а допомагав їй – АТОвець Андрій Антоненко.

"Слідством надано на експертизу до київського науково-дослідного інституту судових експертиз міністерства юстиції України відеозразки, вилучені з відеокамер поблизу вибуху автомобіля Шеремета, а також відео, де зафіксовані підозрювані особи… Ці дані допомогли встановити ідентичність осіб на відео… Особа чоловічої статі, що бере участь в закладанні вибухового пристрою під авто Шеремета  – це Антоненко. Особа жіночої статі, яка закладала вибухівку – це Юлія Кузьменко", - розповів Коваль.

 

Для експертизи був залучений один із кращих фахівців із Великої Британії, якого звуть Айрон Бірч.

Висновки експертів також підтверджують трафіки мобільних телефонів Кузьменко і Антоненка. Зокрема, телефон Антоненка з 23.24 19.07.2016 до 07.23 20.07.16 

Leopolis.news