logo
24/04
23/04
2 ...

Департамент Львівської ОДА уклав угоду з фірмою з «чорного списку» АМКУ

13-12-2019 10:08876

Департамент Львівської ОДА уклав угоду з фірмою з «чорного списку» АМКУ
Фото: ілюстративне

Департамент дорожнього господарства, транспорту та зв’язку Львівської обласної державної адміністрації незаконно підписав угоду на виконання аварійних робіт з ПП «Єврошлях-ІВ», яке належить до так званого «чорного списку» Антимонопольного комітету України. Включення до цього списку означає, що компанія протягом трьох років не може стати переможцем відкритих торгів.

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

Договір на суму 2,33 млн грн на виконання аварійних робіт з берегоукріплення відкосу насипу земляного полотна на дорозі Турка – Східниця підписали 18 листопада. Згідно з ним, роботи вестимуть на 38-му кілометрі дороги, де стався розмив річкою Східничанка.

Як зазначають журналісти видання, Адміністративна колегія Львівського обласного територіального відділення АМКУ ще 25 липня визнала винними ПП «Єврошлях-ІВ» і ТОВ «Будтранс-ІВ» в антиконкурентних узгоджених діях на торгах з реконструкції школи в селі Нежухів Стрийського району. Змовники мали однаковий контактний номер телефону, а звітність подаківцям подавали з однієї IP-адреси. Крім того, директором обох компаній був Іван Кондрат.

«Обидві компанії були визнані порушниками ЗУ «Про захист економічної конкуренції», на них наклали штраф майже 70 тис. грн. Однак у своїй довідці на торги департаменту дорожнього господарства ПП «Єврошлях-ІВ» повідомило, що до такої відповідальності її не притягували, а тендерний комітет цього не перевірив і не відхилив пропозицію підприємства», – пишуть «НГ. Львів».

Leopolis.news