logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Масове отруєння у Бориславі: 10 осіб у лікарні

13-12-2019 13:15852

Масове отруєння у Бориславі: 10 осіб у лікарні

До інфекційного відділення Бориславської ЦМЛ протягом 11-12.12.2019р. госпіталізовано 10 дорослих осіб з попереднім діагнозом: «Гостра кишкова інфекція».

Усі постраждалі відвідували та харчувалися в кафе «RAT» в м. Бориславі, інформує Держпродспоживслужба Львівщини із посиланням на Дрогобицький міськрайонний відділ ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Кафе «RAT» не зареєстровано в Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівці Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, Дрогобицького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області спільно з фахівцями Дрогобицького міськрайонного відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України» 12.12.2019р. розпочали санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху та обстеження закладу громадського харчування з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Попередні заходи (інспектування) у закладі громадського харчування не проводились.

При зборі епіданамнезу встановлено, що хворі вживали: сало з м’ясом і часником (кульки), риба тушкована з овочами, салат з фасолею, болгарським перцем та сухарями заправлений олією, риба червона, біла, ікра червона, борщ червоний та пиріжки з м’ясом, м’ясні вироби:шашлик, ковбаса домашня, кишка, ковбаски  смажені, піца, салат «Цезар», ребра свинні з картоплею і овочами гриль, торт приготовлений в домашніх умовах.

Потерпілим  в стаціонарних умовах проводиться повний комплекс клініко-лабораторних обстежень, надається необхідний обсяг  медичної допомоги відповідно до клінічних протоколів.    

Протиепідемічні заходи  тривають, списки контактних осіб уточнюються.

Leopolis.news