logo
16/04
15/04
2 ...

Старосамбірщина третій рік поспіль не забезпечує призов – військовий комісар

13-12-2019 13:59626

Старосамбірщина третій рік поспіль не забезпечує призов – військовий комісар

Львівщина повністю виконала поставлене завдання щодо призову громадян на строкову військову службу до Збройних сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань.

На цьому сьогодні, 13 грудня, під час брифінгу для представників засобів масової інформації наголосив обласний військовий комісар полковник, інформує Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України (м. Львів).

«З початку осінньої призовної кампанії на цей вид військової служби в Українському війську було відібрано 690 юнаків. Всі вони вже одягнули однострої та поповнили лави Національної гвардії, Державної прикордонної служби і, звичайно, Збройних сил України», – розповів він.

За словами Олександра Тіщенка, перебіг заходів з призову в області відбувся без гучних ексцесів та в межах чинного законодавства. Акцентував увагу на тому, що були дрібні випадки коли працівників військкоматів не допускали до помешкань.

«Таке буває кожного разу під час призову і наші співробітники до цього звичні. Але коли вони стикаються з проявами відкритої агресії з боку оточуючих, як це сталося в одному зі спальних районі нашого міста, то мусять реагувати на це відповідним чином. Як ви усі знаєте не так давно на офіцера одного з міських комісаріатів було скоєно напад сторонніх осіб. Агресивно налаштовані сусіди «ухилянта» застосували фізичну силу до нашого колеги і нанесли шкоди його здоров’ю.

Наразі триває слідство і переконаний в тому, що їм буде визначено ступінь провини та міра покарання. Це є неприпустимий факт», – наголосив військовий комісар полковник Олександр Тіщенко.

Підбиваючи підсумки призовної кампанії «Осінь-2019» обласний військовий комісар у кращий бік відзначив роботу команд з призову Городоцького, Жовківського, Самбірського, Стрийського районів та інших, що повністю виконали поставлене завдання.

«На жаль, вже третій рік поспіль не спромоглися забезпечити призов у Старосамбірському районі. Там вже було реалізовано низку кадрових рішень. Нещодавно приступив до виконання обов’язків новий голова районної державної адміністрації. Маю надію, що вже навесні матимемо певні зрушення у цьому питанні державної ваги.

Також акцентував увагу на тому, що молоді львів’яни неохоче йдуть до війська. За його словами, це відбувається з року в рік і ситуація є стійкою: «призов забезпечує не Львів, а районні центри – це реальний стан речей».

Відповідаючи на запитання журналістів з-поміж іншого наголосив на тому, цієї осені на призовному пункті: «…. не було, де стати, адже усі місця були зайняті адвокатами».

За словами Тищенка, уже традиційно, нас час призову, юнаки та їхні батьки стають «у позу» і починають качати свої права: "Юридично грамотні громадяни нашій країні потрібні, але ці – призовники з батьками – зовсім забули про те, що в них є і обов’язки, що закріплені законодавчо".

Leopolis.news