logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Оприлюднено текст підозри у вбивстві Шеремета: «Культивував величність арійської раси...»

13-12-2019 14:542483

Оприлюднено текст підозри у вбивстві Шеремета: «Культивував величність арійської раси...»
Фото: Андрій Антоненко

Досудове розслідування встановило, що АТОвець Андрій Антоненко організував убивство журналіста Павла Шеремета.

Текст підозри Юлії Кузьменко, який виклав у Facebook адвокат Влад Добош, пише «Українська правда».

«Антоненко Андрій, захопившись ультранаціоналістичними ідеями, культивуючи величність арійської раси, розмежування суспільства за принципом національної належності, прагнучи зробити свої погляди об'єктом уваги громадськості, вчиняючи свої дії, щоб привернути увагу громадськості до певних політичних переконань...вирішив створити організовану групу, щоб у її складі вчинити вбивство.

Втілюючи в дію свій злочинний задум, підшукав…осіб, які мали аналогічні з ним погляди та наміри, щоб привернути увагу суспільства до націонал-радикальних ідей, які, на їх думку, зможуть змінити життя суспільства».

Як повідомляли, 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство Шеремета. Серед затриманих – колишній АТОвець Андрій Антоненко, волонтерка і дитячий хірург в «Охматдиті» Юлія Кузьменко.

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко допомагав їй.

13 грудня у квартирі відомого волонтера, письменника, актора Антіна Мухарського у Києві пройшов обшук. Наразі невідомо, чи ці справи пов'язані.

Leopolis.news