logo
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
2 ...

Підозрюваній у справі Шеремета обрали запобіжний захід

13-12-2019 15:163098

Підозрюваній у справі Шеремета обрали запобіжний захід

Підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета Яну Дугарь відпустили під цілодобовий домашній арешт.

 

 

Відповідне рішення ухвалив Печерський районний суд Києва, інформує УП.

«Клопотання слідчого задовольнити. Застосувати відносно Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашного арешту із забороною залишати місце проживання за адресою: місто Новомосковськ (Дніпропетровської області) строком до 08.02.2020», – йдеться в ухвалі.

Дугарь зобов’язана прибувати до прокурора та суду за першою вимогою, утриматись від спілкування з підозрюваними та свідками, здати на зберігання у органи державної влади свій паспорт/паспорти для виїзду за кордон.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду упродовж 5 днів.

Прокуратура клопотала про запобіжний захід для Дугарь у вигляді цілодобового домашнього арешту.

За версією слідства, організатором злочину був АТОвець Андрій Антоненко. Він утворив організовану групу у складі Юлії Кузьменко, Дугарь та «невстановленими розслідуванням особами».

Обвинувачення клопотало про закритий режим засідання, посилаючись на статтю 27 КПК (гласність і відкритість судового провадження та повне фіксування технічними засобами судового засідання і процесуальних дій). Після невеличкої паузи суддя у задоволенні клопотання відмовив.

Слідство вважає, що Дугарь нібито фотографувала відеокамери біля будинку Шеремета за кілька днів до вбивства. Поліція називає її «розвідницею».

Адвокати дівчини наполягали на тому, що з 16 червня до 13 липня 2019 року Дугарь не було в Україні, про що свідчать відмітки у її закордонному паспорті та авіаквитки. За словами адвоката, слідчі для фотоекспертизи використовували фото нібито Дугарь, яке зробили 11 липня 2019 року, але в цей час її не могли зафіксувати в Україні.

Також, адвокати заявили, що з 03.06.16 по 26.09.16 року перебувала на території військової частини військового госпіталю.

Дугарь затримали 12 грудня у Львові і привезли у Київ. Зі слів її адвоката, дівчина ночувала у автівці з трьома слідчими. Сама Дугарь від коментарів утрималася.

Нардепи «Євросолідарності» Яна Зінкечич, Микола Величкович, Михайло Бондар та екснардепка Оксана Корчинська заявили про готовність взяти Дугарь на поруки.

Дугарь – 26-річна учасниця АТО з Дніпропетровської області. Вона навчалась на медичному факультеті у Полтаві. У 2015 році потрапила на службу через військкомат у Старому Самборі.

На фронті була медсестрою парашутно-десантного батальйону. 

За участь у бойових діях Дугарь отримала декілька нагород, серед яких «За мужність» ІІІ ступеня та медаль «За оборону Авдіївки». 

Як повідомляли, 12 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив про затримання фігурантів справи про вбивство Шеремета. Серед затриманих – колишній АТОвець Андрій Антоненко, волонтерка і дитячий хірург в «Охматдиті» Юлія Кузьменко.

За версією правоохоронців, на основі проведених експертиз, Кузьменко закладала вибухівку під авто, Антоненко допомагав їй.

13 грудня у квартирі відомого волонтера, письменника, актора Антіна Мухарського у Києві пройшов обшук. Наразі невідомо, чи ці справи пов'язані.

Leopolis.news