logo
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

У Львові провели Доброчинний вечір на Андрія, на якому збирали кошти на цифрову книгозбірню

14-12-2019 10:17490

У Львові провели Доброчинний вечір на Андрія, на якому збирали кошти на цифрову книгозбірню
Фото: пресслужба ЛМР

Наукова бібліотека ЛНУ ім. І. Франка організувала Доброчинний вечір на Андрія, на якому провела збір коштів для створення цифрової книгозбірні Львівського університету.

Змінюючи формат бібліотеки, працівники хочуть зробити її доступною для майбутніх поколінь, повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

«А чи знали ви, що саме у Науковій бібліотеці зберігаються художня спадщина світового рівня? До прикладу, унікальні стародруки п’яти видань творів Франческа Петрарки XVI століття. Але це далеко не єдині старовинні збірки, які знаходяться у книгозбірні. Фонди бібліотеки налічують ще близько 120 тис рідкісних рукописів та видань. Така кількість історично цінних матеріалів, зібрана в межах стін однієї будівлі, вражає. Пам'ятки Наукової бібліотеки – те, чим треба пишатися і шанувати. Але прийшов час дати продовження історії, адже в перерізі кожного періоду вона завжди йшла в ногу з часом. Підтримати створення потужної цифрової бібліотеки – означає добавити ще одну сторінку до життєпису книгозбірні», – кажуть організатори.

Leopolis.news