logo
16/04
15/04
12/04
11/04
10/04
2 ...

На Львівщині обрали лауреатів найпрестижнішої премії області

14-12-2019 18:06931

На Львівщині обрали лауреатів найпрестижнішої премії області
Фото: ЛОДА

Конкурсна комісія обрала найкращі твори та роботи з літературознавства, образотворчого мистецтва, журналістики, музичного мистецтва, дизайну та народної творчості на Львівщині.

Обласна премія в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури є найвищою премією у Львівській області, найпрестижнішою творчою відзнакою за вагомий внесок в українську культуру.

Премія присуджується щорічно, повідомляє пресслужба Львівської обласної державної адміністрації. Переможців визначає журі.

«Журі конкурсу засідало двічі, інколи переголосовували деякі номінації. Це свідчить про те, що усі подані роботи більш, ніж достойні, рівень обласної премії щороку зростає. Я вдячний усім членам журі за якісну, конструктивну дискусію, нам вдалося обрати найсильніших. Всі рішення по кожній номінації ухвалили одноголосно. Уже незабаром у Львівській опері лауреати будуть нагороджені дипломами та грошовими сертифікатами», - наголошує заступник голови Львівської ОДА Іван Собко.

Премією відзначають найвизначніші твори літератури, мистецтва, журналістики та архітектури, які утверджують ідеали гуманізму, збагачують історичну пам’ять народу, його національну свідомість та самобутність, а також стали визначною подією в культурному й літературно-мистецькому житті регіону.

За результатами засідань журі визначило лауреатів Обласної премії  у 2019 році.

Зазначимо, що 26 грудня відбудеться урочиста церемонія нагородження лауреатів Обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури.

Визначені такі переможці:

Мистецтвознавство і культурологія – імені Святослава Гординського - Береговська Христина Олександрівна – за монографію  «Святослав Гординський: творчість за пів століття».

Музейна справа – імені Іларіона і Віри Свенціцьких - Тихолоз Богдан Сергійович, Кобрин Михайло Степанович, Волошанська Марта Богданівна, Продан Тетяна Павлівна, Мартинюк Віктор Олександрович – за проект «Франко: наживо».

Збереження культурної спадщини – імені Бориса Возницького - Лильо-Откович Зоряна Мирославівна– за вагомий внесок у збереження, дослідження і популяризацію українського мистецтва. Мистецький альбом «Богородиця-Одигітрія» 2019 (квітень) Львів, «Колір-ПРО».

Поезія – імені Маркіяна Шашкевича - Перлулайнен Лана – за збірку поезій у двох томах «Правила ходіння проти вітру», 2019, ТзОВ «Ліга – Прес» Львів.(1,2 том).

Проза  – імені Богдана Лепкого - Леся Холодюк (Федорів Лариса) – за історичну трилогію «Корнякт» Львів, 2018, «Червона Калина».

Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади – імені Михайла Возняка - Швець Алла Іванівна – за монографію «Жінка з христом Аріадни: життєвий світ Наталії Кобринської в генераційному, світоглядному і творчому вимірах».

Драматургія, театральне мистецтво – імені Бориса Романицького - Баша Олена Петрівна – за акторську роботу у виставі «Прекрасні, прекрасні, прекрасні часи…».

Журналістика та публіцистика  – імені В’ячеслава Чорновола - Лизанчук Василь Васильович – за книгу «Так! Я – Українець».

Музичне мистецтво – імені Станіслава Людкевича - Герасименко Оксана Василівна – за збірку фортепіанних творів «Світло пробудження мрій» (2019), збірку бандурних творів «Україно, моя Україно!»(2017).

Образотворче мистецтво – імені Івана Труша - Гавришкевич Ігор Степанович – за серію живописних робіт.

Декоративно-ужиткове мистецтво – імені Зеновія Флінти-

    Риботицька Оксана Романівна – за вироби в галузі художнього текстилю

    Ярошевич Уляна Іванівна – за вироби з кераміки

Народна творчість – імені Анатолія Вахнянина - Кравчук Іван Миколайович – за роботи виконані з житньої соломи.

Дизайн – імені Олени Кульчицької - Крукевич Юрій Богданович – за серію дизайнерських розробок різних жанрів.

Фотомистецтво – імені Василя Пилип'юка - Огородник Олег Михайлович -  за виставкові проекти та промоцію українського мистецтва за кордоном.

Leopolis.news