logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Івано-Франківська облрада погодила видобуток вуглеводнів у межах ділянки Угнівська

16-12-2019 12:25808

Івано-Франківська облрада погодила видобуток вуглеводнів у межах ділянки Угнівська
Фото: ілюстративне

Під час пленарного засідання 33-ї сесії Івано-Франківської обласної ради депутати одностайно підтримали рішення про узгодження проєкту угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах ділянки Угнівська.

Зазначимо, що ділянка Угнівська розташована на території Богородчанського району Івано-Франківської області та Львівської області.

Львівська обласна рада також розглядатиме аналогічний проєкт рішення, який передбачає погодження проєкту угоди про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться в межах ділянки Угнівська між державою Україна, яка діє через Кабінет Міністрів України, та товариством з обмеженою відповідальністю «Велл Ко».

Згідно з інформаційною довідкою, три компанії (ТОВ «Західнадрасервіс», ПП «Нордік» та ПП «Проект-Буд») об’єднали свої ресурси та створили учасника для участі в конкурсі та укладення угоди про розподіл вуглеводнів – ТОВ «Велл Ко». Основними перевагами цієї компанії є інвестування у програму робіт доходів, отриманих в Україні, тобто «прозорий капітал» та гарантування виконання угоди про розподіл продукції українськими компаніями з належними фінансовими показниками. Також «Велл Ко» гарантує оплату в Україні податку на будь-які доходи. Зокрема, за 2018 рік було сплачено податків, зборів та обов’язкових платежів до державного бюджету на загальну суму 545 649 млн грн. Компанії групи мають багаторічний досвід роботи та співпраці з територіальними громадами, органами місцевої та державної влади в Україні з 2004 року.

Під час надрокористування «Велл Ко» застосовуватиме новітні, екологічно безпечні технології, обладнання, передові технічні розробки.

Угода передбачає мінімальний обсяг інвестицій у розмірі 1,776 млрд грн, що втричі більше за початкові умови конкурсу.

При виконанні робіт пропонують використовувати товари, роботи і послуги українського походження та надавати перевагу товарам українського походження. Для виконання робіт група наймає лише громадян України.

Leopolis.news