У Бродах відкрилась виставка різдвяних та новорічних поштівок (ФОТО)

http://leopolis.news/post/13108/u-brodah-vidkrylas-vystavka-rizdvyanyh-ta-novorichnyh-poshtivok-foto

18/12/2019

Презентуючи власну колекцію, Роксоляна розповіла присутнім, що від часу, коли Україна стала незалежною, у неї з’явилося захоплення колекціонувати поштівки різдвяної та новорічної тематики. «Саме Різдво у своїй зимовій красі надихнуло мене до колекціонування таких листівок. Серед усієї колекції найціннішими для мене є ті, які створені відомими авторами (Степан Нечай, Іван Крислач) і були випущені невеликими тиражами. Також я дуже ціную листівки, які створені у нашому Коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім. Івана Труша нашими студентами та викладачами-художниками», –наголосила у своєму виступі Роксоляна Загайська.

Відповідаючи на запитання присутніх, колекціонера зазначила, що на превеликий жаль у її збірці поштівок немає жодної, що були створені воїнами УПА в підпіллі.

На сьогодні в колекції Роксоляни Загайської понад 300 різноманітних листівок на тему Різдва Христового та Нового року.

Довідка про власницю колекції. Роксоляна Йосипівна Загайська – українська мисткиня, майстриня писанкарства та виробів з бісеру, членкиня Національної спілки майстрів народного мистецтва і Національної спілки краєзнавців України.

Народилася і проживає у Львові. Працює в Коледжі декоративно-ужиткового мистецтва ім. Івана Труша у Львові. Писанки, виконані майстринею, зберігаються у Львівському національному музеї, в музеях міст Коломиї та Самбора, а також у приватних колекціях України, США, Німеччини.

Михайло ШИШКА, журналіст, спеціально для Leopolis.news